Nyhedsbrev # 23 Nytårsmagi, verdenspremiere og glædelig jul afmeld tip en ven facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Nytårsmagi med Rune Klan

Hvad sker der, når man placerer en tryllekunstner og stand up’er foran et symfoniorkester? Kun ét er sikkert: Alt kan ske!
Fra den 9. og frem til 14. januar spiller vi de traditionelle nytårskoncerter, som i år er en forunderlig og festlig blanding af fortryllende musik, comedy, magi og Big Bandets swingende univers. Traditionen tro præsenterer vi Absolute Phil, som er levende smagsprøver på den kommende sæsons musikprogram.
Oplev orkestret på slap line, Rune Klan som tryllende konferencier, den energiske solist og koncertmester i det Kgl. Kapel Mikkel Futtrup og DKDM Big Band.

Programændring: Verdenspremiere med Toke Møldrup

Fløjtesolist Kristina Ersson går på barsel, og vi har været nødt til at finde en erstatning for Pendereckis fløjtekoncert 30. og 31. januar 2014. Vi præsenterer derfor intet mindre end en verdenspremiere på et værk skrevet særligt til vores solocellist, Toke Møldrup, af den amerikanske komponist Geoffrey Gorden.
Under en uformel snak fandt Møldrup og Gordon ud af, at de begge nærede en stor kærlighed til Thomas Manns roman Doktor Faustus. Det gav Gordon, som altid har beundret Møldrups spil, idéen til at skrive det nye værk Koncert for cello og orkester (efter Thomas Manns Doktor Faustus). Et værk, der afspejler romanen og tager udgangspunkt i Toke Møldrups unikke klang.
Koncertprogrammet 30. og 31. januar 2014 byder desuden på Richard Wagners Faust Ouverture, Franz Liszts Mephisto Waltz No. 3, arrangeret af Geoffrey Gordon og Sibelius’ Lemminkäinen Legender.
Medlem af Venneforeningen? Så kan du købe billet til denne koncert til studiepris

60 minutes of Indians
i samarbejde med FROST

Danske Indians er en magisk historie om et enmandsband, hvis første nummer Magic Kids på ingen tid strøg til tops verden over – ikke mindst i kraft af en international pladekontrakt med det legendariske pladeselskab 4AD, der i 2013 udsendte Indians’ (aka Søren Løkke Juuls) debutalbum Somewhere Else.
Den progressive musikfestival FROST har et særligt forhold til Indians, for det var her, han for første gang koncert­debuterede i 2012. Nu vender Indians tilbage til FROST, og vi glæder os over at kunne præsentere årets første indie-classical koncert, ‘60 minutes of Indians’ i samarbejde med festivalen 6. og 7. februar 2014 i hhv. København og Helsingør.

75 skolebørn tryllebandt orkestret

I starten af december havde vi besøg af 75 dygtige børn fra Hendriksholm Skole i Rødovre under prøverne. Besøget var et led i kommunernes musikprojekt ‘Musik Unik’ – et projekt inspireret af det Venezuelanske ‘El Sistema’, som har til formål at fremme børn og unges kendskab til musik.
Gæstedirigent Giancarlo Guerrero, som dirigerede vores koncert ‘Musik fra de varme lande’ samme uge, tager hvert år til Venezuela for at undervise elever fra El Sistema. Denne dag var han med til prøverne, så både børn og voksne følte sig i utroligt gode dirigent-hænder. Vi havde en fantastisk sjov dag sammen med børnene.

Vild med Musik turné

Mozart og Ravel var allerede publikumsfavoritter, da Copenhagen Phil 27., 28. og 30. november spillede tre store koncerter på Sjælland og Falster. I oktober kunne man på vores hjemmeside vælge mellem værker af blandt andre Mozart, Brahms, Schubert, Ravel og Carl Nielsen og stemme på den musik, man bedst kunne lide på orkestrets egen top 10.
I november tog vi således på Vild med Musik turné i Holbæk, Kalundborg og Odsherred for at spille publikums og vores egne favoritter med Kgl. Koncertmester Mikkel Futtrup. Aftenen bød desuden på et helt særligt nummer med 5 unge musikerspirer fra talentkonkurrencen ‘Talent på Spil’. De opførte Coldplays Fix You i en meget rørende og smuk udgave sammen med orkestret. Koncerterne blev præsenteret i samarbejde med Sparekassen Sjælland, Nordvestnyt samt musikskolerne i Kalundborg, Holbæk og Odsherred.

Signe Haugland modtog
Sydbanks Musikpris

25. oktober modtog Copenhagen Phils dygtige fagottist, Signe Haugland, klapsalver, statuette og 50.000 kroner, da Sydbanks Musikpris blev uddelt.
Signe Haugland er nu kandidat til Sydbanks store nationale musikpris på 100.000 kroner, der uddeles i sommeren 2014. Sydbank har via SydbankFonden indstiftet en musikpris, der årligt tildeles en symfoniker fra hvert af de fem landsdelsorkestre: Aalborg Symfoniorkester, Aarhus Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester, Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester og Sønderjyllands Symfoniorkester. Uddelingen af Sydbanks Musikpris foregår i tæt samarbejde med de ansvarlige for landsdelsorkestrene.

Bachs Juleoratorium

På fredag den 20. december kl. 19:30 synger Københavns Drengekor julen ind med Bachs Juleoratorium sammen med Copenhagen Phil. Vi fylder Københavns Domkirke med smukke korstemmer, gjaldende trompeter, drønende pau­ker og vemodige blæse­instrumenter til ære for et særligt nyfødt barn.
Kom i julestemning med fire dygtige sangsolister til arier og duetter, Københavns Drengekor, en række solister fra Copenhagen Phil og ikke mindst den dygtige dirigent og Bach-ekspert, Helmuth Rilling.

Copenhagen Phil ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår

Rune Klan er tryllende konferencier til Copenhagen Phils traditionsrige nytårskoncerter.
Koncert for cello og orkester (Efter Thomas Manns Doktor Faustus) er skrevet til Copenhagen Phils solocellist Toke Møldrup.
Indians aka Søren Løkke Juul spiller med orkestret 6. og 7. februar.
75 børn besøgte Copenhagen Phil under prøverne.
Camilla Brunhøj vild med musik
Sara Jensen og Camilla Brunhøj Jürgensen fra Talent på Spil 2013 synger Coldplays Fix You.
Signe Haugland modtog Sydbanks Musikpris.
Københavns Drengekor synger traditionen tro julen ind sammen med Copenhagen Phil.
Copenhagen Phil
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C. T: +45 33 91 11 99
copenhagenphil@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2020