Nyhedsbrev # 20 / Marts 2013 afmeld tip en ven facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Nyt sæsonprogram – nyt navn

Den 16. april udkommer vores nye sæsonprogram. Samtidig skifter orkestret navn til “Copenhagen Phil” – med under­titlen “- hele Sjællands Symfoniorkester”. Det nye navn skal forenkle orkestrets hidtidige mange navne og forveks­linger med orkestre på både Vestsjælland, Nordsjælland og New Zealand.
Sæson 2013 / 2014 præsenterer fornemme dirigenter og solister samt fire 60 minutes koncerter. Vi glæder os til at byde Dem velkommen til store oplevelser i Konservatoriets smukke Koncertsal.
Fra den 16. april offentliggøres alle koncerter samt tekster om de medvirkende også på www.copenhagenphil.dk
Forudbestil Deres eksemplar af sæsonprogram 2013 / 2014 på tlf. 3391 1199 eller udfyld bestillingsformularen

Stjerneviolinist kommer på besøg

Den 22. marts belønnes publikum med et helt særligt musikalsk møde. Den russiske stjerneviolinist, Sergej Krylov, er nemlig aftenens centrum med Sibelius’ forrygende Violinkoncert. Krylov debuterede allerede som 10-årig med et symfoniorkester og optrådte snart på festivaler i Rusland, Tyskland, Polen, Kina, Italien, Bulgarien og Finland. Siden 1989 har priserne regnet ned over ham, og det har medført invitationer fra førende orkestre over hele verden.
Chefdirigent, Lan Shui, har måtte melde afbud til koncerten grundet en brækket hånd. I stedet bliver det engelske Stefan Asbury – og det er bestemt en spændende erstatning. Asbury dirigerer jævnligt mange af verdens førende orkestre. Han er en efterspurgt og overbevisende dirigent, der til daglig er chefdirigent for Noord Nederlands Orkest.
Koncerten spilles også den 21. marts i Frederiksborg­Centret i Hillerød.

Stor sæsonafslutning

Den 19. april afsluttes sæson 2012 / 2013 med Mahlers ikoniske og storslåede symfoni nr. 6. Symfoniorkestret er i dagens anledning udvidet til at tælle hele 100 musikere. Årsagen er et af musikhistoriens allerstørste værker: Mahlers stor­slåede symfoni nr. 6.
6. symfoni er et stort værk – både musikalsk og med hensyn til de mange musikere og forskellige instrumenter, der medvirker. Til at holde styr på tropperne står orkestrets populære og erfarne 1. gæstedirigent, Cristian Mandeal.
Koncerten spilles også den 18. april i Roskilde Kongrescenter.

Sacre 100 år

Vi markerer 100 året for Igor Stravinskijs ballet Le Sacre du Printemps med en storstilet forestilling på Østre Gasværk Teater den 27.-29. april.
200 skoleelever fra hele Sjælland har i dette skoleår arbejdet med det skelsættende værk. Deres kendskab til klassisk musik var på forhånd ikke stort, og de havde aldrig tidligere danset moderne dans. Nu er de med i en once in a lifetime-opsætning af et af kulturhistoriens største musikalske værker sammen med Dansk Danseteaters 12 internationale dansere og Copenhagen Phil.
Det kunstneriske projekt er et samarbejde mellem fire af land­ets store kulturinstitutioner: Dansk Danseteater, Copenhagen Phil, Dansehallerne og Østre Gasværk Teater.
Foto: Dansk Danseteaters leder, Tim Rushton, underviser skole­børn på Østre Gasværk ved en prøve i februar.
Copenhagen Phil
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C. T: +45 33 91 11 99
copenhagenphil@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2020