PM. Nordisk musik i Konservatoriets Koncertsal afmeld tip en ven facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Nordisk musik
i Konservatoriets Koncertsal

Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phils 70 musikere spiller den 15. marts i Konservatoriets Koncertsal med den unge og eftertragtede danske dirigent Christian Kluxen, den fremragende Christian Schmiedescamp som solist i en ny basunkoncert – og forrygende nordisk musik af Sibelius og Horneman.
Eftertragtet dansk dirigent
Den unge dirigent, Christian Kluxen, er elev af Giordano Bellincampi – bedre kendt som operachef på Den Jyske Opera, hvor Bellincampi lod ham assistere ved en række større opera­produktioner. Men Christian Kluxen startede karrieren tidligt, nemlig på fløjte i Tivoli Garden. Det førte senere til uddan­nel­sen som fløjtenist fra Det Kgl. Danske Musik­konservatorium, men siden han var 15 år, har han været aktiv med at dirigere. I dag har han dedikeret sit liv til dirigentfaget, men evnerne på fløjte har givet ham en række fordele – han kender nu orkestret indefra og ved præcis, hvad han vil. Og Kluxen har karisma og evnen til at overbevise. Den unge dirigent er derfor også udnævnt som assisterende dirigent for Det Kgl. Skotske Nationalorkester, hvor han står for en lang række koncerter.
Nordisk musik og dansk solist
Musikken spilles af de 70 musikere i Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil, som denne aften præsenterer nordiske kom­po­nister. Sibelius’ smukke 5. symfoni er på programmet sammen med Hornemans fantasifulde ”Gurre Suite”. Endelig uropføres den unge danske komponist Benjamin de Murashkins spændende basunkoncert, ”Cosmic Dancer”, der er inspireret af fjerne galakser. Værket spilles af orkestrets egen solobasunist –
den karismatiske Christian Schmiedescamp.
Samme koncert spilles den 14. marts kl. 19:30 på Gunslevholm Idrætsefterskole og den 16. marts kl. 16:00 i Gladsaxe Gymnasiums Teatersal – hvor også Gladsaxe Musikpris 2013 uddeles. I år til Christian Kluxen.
Hør uddrag af aftenens tre værker her
Christian Kluxen dirigerer Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil.
“DET RENE NORDLYS”
Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil
15. marts 2013 kl. 19:30 / Konservatoriets Koncertsal
Dirigent / Christian Kluxen
Solister / Christian Schmiedescamp, basun
Horneman / Gurre Suite
Benjamin de Murashkin / Koncert for Basun og Orkester, “Cosmic Dancer”, uropførelse
Sibelius / Symfoni nr. 5
Billetter / www.billetten.dk og www.copenhagenphil.dk
Pris / 180-360 kr. / Unge u. 25 år 50% rabat
Koncerten spilles også:
14. marts 2013 kl. 19:30 / Gunslevholm Idrætsefterskole
16. marts 2013 kl. 16:00 / Gladsaxe Gymnasiums Teatersal
Copenhagen Phil
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C. T: +45 33 91 11 99
copenhagenphil@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2020