Nyhedsbrev # 18 / November 2012 afmeld tip en ven facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Sydbanks Musikpris 2012

Sjællands Symfoniorkester / Copen­hagen Phils solofløjtenist, Kristina Ersson, modtog ved orkestrets koncert torsdag d. 8. november Sydbanks regionale Musikpris 2012 og en check på 50.000 kr. Kristina er nu med i opløbet om Sydbanks store natio­nale musikpris på 100.000 kr., der uddeles til foråret.
Musikchef Uffe Savery glæder sig over den dygtige musikers anerkend­else: “I 12 år har vores orkester været Kristinas faste partner. Med fløjten i hånden kommer Kristina ind hver uge, imødekommende, velforbe­redt og med en positiv indstilling og lader sit skønne spil sprede sig som ringe i vandet.”

Særtilbud til Beethoven

Vi er glade for vores mange nyhedsbrevsmodtagere, så fra tid til anden tilbyder vi koncerter med rabat. Denne gang er vi glade over at tilbyde 10% rabat til koncerten lørdag d. 17. november kl. 16 i Konservatoriets Koncertsal – en eftermiddag med Beethoven.
Chefdirigent, Lan Shui, dirigerer et uhyre sjældent værk i vores koncertsale: Franz Schmidts Koncertante Variationer over et tema af Beethoven. Den senroman­tiske østri­ger skrev værket til en pianist, som havde mistet højre arm i Første Verdens­krig. Men solistens handicap bliver der ikke taget hensyn til i musikken, som i en lille halv time udfolder sig i varia­tioner over et tema af Beet­hoven til glæde for os. Det smukke værk er på reper­toiret hos kun ganske få pianister i verden, heriblandt Noriko Ogawa.
Efter pausen er Beethovens ikoniske 3. symfoni, Eroica på programmet.
Koncerten spilles også d. 16. november på Vallekilde Højskole.

Udsatte børn besøgte orkestret

Tirsdag d. 30. oktober havde vi besøg af børn fra Rødovre og Høje Taastrup til prøven på bl.a. Ouver­turen til Orfeus i Underverdenen med Andreas Delfs som dirigent. Børnene blev placeret i orkestret i nærheden af det instrument, de selv spiller, så de fik mulighed for at høre, hvordan det lyder, når man sidder i et orkester. Afslut­ningsvis spillede både musikere og børn sammen.
Børnene er en del af YoungCare Orkester El Sistema – et projekt, der tilbyder børn fra belastede miljøer og lav­ressourcefamilier musikundervisning. Flere af dem har et stort behov for positiv voksenkontakt – og for en god oplevelse. Det blev en rigtig dejlig dag for både børn og orkestrets musikere.
Klik på billedet og se en video af børnenes besøg.

½12 Kammerkoncert

De succcesrige ½12 kammerkoncerter er tilbage på søndag d. 11. november. Når klokken denne formiddag slår halv tolv er det musik af Anton Reicha, Jacques Ibert og Mozart, der vil fylde Carl Nielsen Foyeren i Kon­servatoriets Koncertsal. Orkestrets musikere tilrettelægger ½12 koncerterne – denne formiddag introduceres musikken af Claus Johansen, kendt fra bl.a. P2.
Billetter købes ved indgangen.
Copenhagen Phil
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C. T: +45 33 91 11 99
copenhagenphil@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2020