PM. Unge klaverpiger indtager Konservatoriets Koncertsal facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester
Den 19. oktober inviterer Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil to unge og efterspurgte pianister til at spille Mozarts og Poulencs sjældent opførte koncerter for to klaverer.
20 fingre, to klaverer
Den 19. oktober gæster to unge danske musikere med hver sin kometkarriere Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil og er solister i to koncerter for to klaverer. De to pianister er Tanja Zapolski og Rikke Sandberg, og de er hver for sig efter­spurgte som kammermusikere – og begge er fremragende solister. Én plus én er i deres tilfælde mere end to, for der sker noget magisk, når de spiller sammen. Denne aften får de hver sin klaverbænk og hvert sit flygel, så de kan lege sig gennem et par pragtværker for to klaverer og orkester: Mozarts Koncert for to klaverer og Poulencs Koncert for to klaverer. Det er sjældenheder i danske koncertsale, da det er forbundet med udfordringer at flytte to flygler. Men nu sker det – og publikum belønnes denne efterårsaften.
Fingerlette talenter
”Dybt fascinerende musikerpersonlighed””Poetisk meddigtende kunstner””Hendes spil er direkte, ukrukket og glasklart, men samtidig klangfuldt, smukt og fabulerende.” Dette er blot nogle af de citater, som anmelderne har brugt til at beskrive Rikke Sandbergs klaverspil. Hun har modtaget talrige legater samt Anmelderringens Kunstnerpris for ”Årets cd 2005” for hendes første solo cd.
Tanja Zapolski hører også til i toppen af unge danske musi­kere. Udover at have stor succes med at indtage den klassiske koncertscene som solist, er hun en alsidig og efterspurgt kammermusiker i det danske musikliv. Tanja Zapolski imponerede bl.a. i sommeren 2011, da hun optrådte som solist med Tivolis Symfoniorkester i Ravels Klaverkoncert, hvorefter anmelderne skrev rosende ord som: “…Tanja Zapolski afleverede Ravels Klaverkoncert med stormende energi og følelsesladede farver… den respektindgydende opførelse, stålsat koncentreret i den motoriske energiudfoldelse, hele tiden let og brillant.”
Stort orkesterværk – danse af en russer
Orkestrets rumænske 1. gæstedirigent, Cristian Mandeal, er specialist i de store tonemalerier. Og han får noget at se til i den russiske komponists Rachmaninovs Symfoniske Danse, som er et opvisningsnummer for symfoniorkester. ”Jeg ved ikke, hvad der skete,” sagde Rachmaninov, ”men pludselig var gnisten der.” Det blev hans sidste orkesterværk – og gnisten er der stadig.
Efter koncerten den 19. oktober signerer Tanja Zapolski og Rikke Sandberg deres nye cd “Symbiosis”. Udgivelsen indeholder værker for to klaverer og fire hænder af Schubert, Sjostako­vitj, Dvorák, Bernstein og Piazzolla.
Rikke Sandberg og Tanja Zapolski er solister i to værker for to klaverer.
“20 FINGRE, TO KLAVERER OG DANSE AF EN RUSSER
Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil
19. oktober kl. 19:30 / Konservatoriets Koncertsal
Dirigent / Cristian Mandeal
Solister / Rikke Sandberg, klaver / Tanja Zapolski, klaver
Mozart / Koncert for to klaverer
Poulenc / Koncert for to klaverer
Rachmaninov / Symfoniske Danse
Billetter / www.billetten.dk og www.copenhagenphil.dk
Pris / 180-360 kr. / Unge u. 25 år 50% rabat
Koncerten spilles også:
18. oktober kl. 19:30 / FrederiksborgCentret, Hillerød
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig Stine Thomas Kristensen
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 2893 2322. T: 3391 1199
stk@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2021