Nyhedsbrev # 13 / April 2012 afmeld tip en ven facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Nyt sæsonprogram

Så er vores nye sæsonprogram blevet offentliggjort. Sæson 2012 / 2013 byder på en perlerække af store koncerter i Konservato­riets smukke Koncertsal på Frederiksberg.
Sæsonåbningen finder sted den 28. september. Her vil chefdiri­gent Lan Shui dirigere med Hrachya Avanesyan som solist i Carl Nielsens Violinkoncert – samme værk, som skaffede Avanesyan både råb, pift og en førstepris ved Carl Nielsen konkurrencen for fire år siden. Denne aften er også Beethovens 7. symfoni på programmet.
Særligt kan også fremhæves opførelsen af et af det 20. århund­redes absolutte mesterværker: Benjamin Brittens storslåede War Requiem i en opførelse med tre fremtrædende solister, Køben­havns Drengekor samt et stort kor sammensat af Konservatoriets Kor, Kammerkoret Hymnia og Kammerkoret Camerata dirigeret af Lan Shui. Det er den 5. oktober.
Den 8. november dirigerer Osmo Vänskä Bartóks Koncert for orkester og Beethovens 3. klaverkoncert med Dejan Lazic som solist – en af sin generations mest originale pia­nister. Og den unge Malkovinder, Joshua Weilerstein, leder slagets gang den 26. oktober, hvor han bl.a. dirigerer Bartóks Bratsch­koncert med Maxim Rysanov som solist og Sjostakovitjs 5. symfoni. Endelig vender 1. gæstedirigent Cristian Mandeal tilbage den 19. april med musik fra den romantiske periode – denne gang med Mahlers 6. symfoni.
Og i april 2013 hylder vi 100 året for Stravinskijs Le Sacre du Printemps i et enestående samarbejde med Dansk Danseteater, Dansens Hus, Østre Gasværk Teater og 200 skoleelever fra hele Sjælland – hvor orkestret placeres lodret op ad væggen med Østre Gasværk som kulisse.
Abonnementssalget er nu startet – husk at abonnenter sparer 20% på alle koncertbilletter. Som noget nyt er det i år muligt selv at vælge pladser ved billetkøb på internettet. Vi åbner for løssalget den 4. juni.

60 minutes i sæson 2012 / 2013

Orkestrets nye koncertformat 60 minutes byder i den nye sæson på fire koncerter i nyskabende samarbejder på tværs af genrer.
60 minutes koncerterne åbner den 10. oktober med det dan­ske band, Efterklang, der medvirker i et spændende samarbejde med orkestret – det bliver bandets første koncert i Danmark efter en pause på 18 måneder. Efterklangs 4. album, Piramida, er centrum for denne specielle koncert, der får verdenspremi­ere i Sydney Opera House i maj i år.
I december får vi besøg af Aaron og Bryce Dessner – kendt fra det amerikanske band, The National. Ved koncerten opføres bl.a. Bryce Dessners dobbelt guitarkoncert med orkester St Carolyn By The Sea og Radiohead-guitaristen Jonny Greenwoods strygeorkesterværk Popcorn Superhet Receiver.
Også Sergei Prokofievs barnebarn, Gabriel Prokofiev, lægger vejen forbi Konservatoriets Koncertsal en aften i januar. Koncerten tegner et nyt dobbeltportræt af deres musik – og DJ Noize medvirker i Gabriels værk Concerto for Turntables and Orche­stra.
60 minutes sæsonen afsluttes på Den Sorte Diamant den 7. februar i et samarbejde med Copenhagen Vinterjazz. Temaet er ‘Beethoven in New York’, og koncerten præsenterer komponister fra New York, der har omskrevet Beethovens værker. Ved kon­certen medvirker Uri Caine – én af hovedpersonerne på New Yorks jazzscene – bl.a. som solist i hans version af Beet­hovens Diabelli Variationer.

Romersk Fest

Glem ikke denne sæsons sidste koncert den 27. april i Konser­vatoriets Koncertsal. Det bliver en festlig sæsonafslutning på ægte italiensk vis med Giordano Bellincampi som dirigent. De musikalske fornøjelser står Ottorino Respighi for med Roms Fester, Roms Fontæner og Roms Pinjer, der beskriver den stolte by og dens historie. Mellem de tre værker serveres italienske godbidder – det hele er inklu­deret i billetprisen.
NB. Der vil denne aften ikke være koncertintroduktion før koncerten, da Bellincampi præsenterer værkerne fra scenen.
Koncerten spilles også den 26. april i VU-Hallen, Vordingborg.
Festlig italiensk sæson­afslutning med Giordano Bellincampi

Flash mob i Metroen

I tirsdags den 17. april annoncerede lystavlerne i den Køben­havnske Metro om et “Klassisk Særtog” – for inde i toget spil­lede Sjællands Symfoni­orkester / Copenhagen Phil Griegs smukke Morgenstemning fra Peer Gynt til stor begejstring hos de mange rejsende. Anledningen var orkestrets nye sæsonprogram.
Eventen blev til i samarbejde med Radio Klassisk. Vi sender en video ud, så snart den er færdig­redigeret.
Flash mob i Metroen
Copenhagen Phil
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C. T: +45 33 91 11 99
copenhagenphil@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2020