Meddelelse til Vennerne fra Copenhagen Phil afmeld tip en ven facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester
Kære Venner
Hele Sjællands symfoniorkester Copenhagen Phil har brug for jeres støtte – og det haster.
Som I måske ved, er orkestret hårdt ramt af besparelser. Siden 2017 har orkestret alene båret det statslige omprioriteringsbidrag for alle landsdelsorkestre i Danmark. Hvert år bliver orkestret beskåret med et beløb, der svarer til den samlede besparelse for alle landsdelsorkestrene. Det betyder, at orkestrets tilskud reduceres fra 40,3 mio. kr. i 2017 til 31,2 mio. kr. i 2021.
Det sker selvom orkestret dækker 45 af landets 93 kommuner og har ansvar for at bringe den klassiske musik ud til næsten halvdelen af landets befolkning.
På sigt har besparelsen den konsekvens, at orkestret må skære i såvel årsværk som aktiviteter. Det vil forringe adgangen til klassisk musik for alle borgere på Sjælland, Lolland og Falster; en massiv og ubegrundet geografisk skævvridning.
Politikerne forhandler i disse dage om finansloven for 2020. Vi brug for jeres hjælp med at trænge igennem lydmuren på sociale og lokale medier og påvirke politikerne til at ændre orkestrets negative særstilling. Hellere i dag end i morgen.
Hvad kan du gøre?
Hvis du er på Facebook, kan du f.eks. skrive et par ord om, hvorfor Copenhagen Phil er vigtigt for dig. Vi har lavet et forslag til, hvordan et sådant opslag kan se ud. Hertil kan du tilføje denne video: “https://youtu.be/0fEDTA2CPf8”: https://youtu.be/0fEDTA2CPf8
Desuden kan du ’tagge’ politikere på Christiansborg, som du ønsker skal se opslaget. Man tagger ved at skrive @ efterfulgt af politikerens navn.
Herunder finder du en liste over de politikere, der har indflydelse på orkestrets situation på Finansloven.
I kan også bruge de to hashtags #NegativSærstilling eller #AlleHarRetTilSymfoniskMusik
Med jeres støtte og aktive indsats kan vi forhåbentlig påvirke politikernes beslutning så vi også fremover kan bringe den klassiske musik ud til så mange borgere på Sjælland som muligt!
Ring hvis I har spørgsmål – til indsatsen eller det tekniske på de sociale medier – til partnerskabsansvarlig Camilla Polmer 2461 1141.
De bedste hilsner fra alle os i
Hele Sjællands Symfoniorkester – Copenhagen Phil
Forslag til opslag
Skal Hele Sjællands Symfoniorkester – Copenhagen Phil skæres på vegne af alle andre landsdelsorkestre?
Sjælland, Lolland og Falster har samme ret til et symfonisk landsdelsorkester som resten af Danmark. Stop den usolidariske og negative særbehandling af hele Sjællands symfoniorkester – Copenhagen Phil, som siden 2017 alene har betalt de samlede omkostninger for nedskæringerne på alle landsdelsorkestre.
Det er en geografisk skævvridning uden berettiget begrundelse. Det er ikke fair. Det er ikke solidarisk.
#NegativSærstilling
#AlleHarRetTilSymfoniskMusik
Politikere med indflydelse på Hele Sjællands Symfoniorkesters situation på finansloven:
Rasmus Prehn
Nicolai Wammen
Jan Johansen
Jacob Mark
Charlotte Broman Mølbæk
Zenia Stampe
Uffe Elbæk
Mai Villadsen
Copenhagen Phil
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C. T: +45 33 91 11 99
copenhagenphil@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2020