Nyhedsbrev # 11 / Marts 2012 afmeld tip en ven facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester
På fredag den 9. marts er klangkunstneren Marc Soustrout tilbage i Konservatoriets Koncertsal med et stærkt fransk program, der krydres af Susanne Resmarks enestående sangbegav­else. Hun har modtaget en Reumert samt Birgit Nilsson-prisen to gange for sin smukke stemme. I 2006 sang hun bl.a. i alle fire dele af Nibelungens Ring på Operaen i København.
Den spænd­ende amerikanske Cameron Carpenter er solist på Koncertsalens store orgel. Carpenter er et vidunderbarn, der kompo­nerede sine egne værker og spillede Bachs Das Wohltem­perierte Klavier som 11-årig. Foruden en helt særlig spille­stil er Cameron Carpen­ter kendt for at sy sit eget scenetøj og pynte det med Swarovski-krystaller. I 2008 udgav han albummet Revo­lutionary, som han som den første organist nogensinde modtog en Grammy-nominering for. Han er født i 1981 og er i dag en anmelderrost koncertsalskunstner, der optræder med både pop­stjerner og internationale symfoniorkestre – ved denne koncert gæster han Danmark for første gang.
Fredag 9. marts kl. 19:30 / Konservatoriets Koncertsal
Dirigent / Marc Soustrot
Solister / Susanne Resmark, mezzosopran / Cameron Carpenter, orgel
Værker af Berlioz, Saint-Saëns, Bizet og Horowitz.
Koncerten fredag den 16. marts er Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phils bidrag til den ugelange PULSAR-festival, der har fokus på amerikansk musik.
Andreas Delfs dirigerer et spændende program med Samuel Barber og John Corigliano. Begge har skrevet store klassikere, kæmpet med operagenren og genopfundet symfonien. Men hvor Barber starter med arven fra Brahms, starter Corig­liano med arven fra Barber. Orkestret opfører også unge Nicholas Martins (f. 1989) værk Mirror Distort Shadow, hvor musikerne splittes i seks forskellige kammermusikgrupper. Martin er ved at afslutte sin kandidat­uddannelse i komposition og betragt­es som ét af de helt store unge talenter.
Fredag 16. marts kl. 19:30 / Konservatoriets Koncertsal
Dirigent / Andreas Delfs
Barber / Symphony in One Movement
Martin / Mirror Distort Shadow
Corigliano / Symfoni nr. 1
Den 30. marts er Jens Elvekjær solist i sæsonens sidste 60 minutes koncert. Elvekjær er en af Danmarks mest efter­spurgte pianister og har længe ønsket at præsentere Robert Schumanns musik i en helt ny ramme.
Det vidner om dobbeltheden i Schumanns personlighed, at han som ung opfandt to fiktive skikkelser, der efterhånd­en fik kolossal betydning i hans tankeverd­en: Den ildfulde, angrebs­lystne Florestan og den sværmeriske, indadvendte freds­stifter Eusebius. Igen og igen, åbenlyst eller mere skjult, henviser han i musikken til disse ”to af mine bedste venner”, og ikke sjældent noterer han i noderne, hvem af de to musikken por­trætterer. 60 minutes kon­certen fokuserer på, hvordan dobbelt­heden i Schumanns væsen på forskellig vis kom­mer til udtryk.
En let anretning kan forudbestilles og nyd­es fra kl. 19:30 på Den Musikalske Markeds­plads. Her vil foredrags­holder Lotte Heise fortælle om sin passion for klas­sisk musik med referencer til Schumann, og orkestrets oboist, Andreas Fosdal, giver et indblik i aftenens produktion. 60 minutes koncerten starter kl. 21 og omkranses af support før koncerten og lounge efter koncerten.
60 minutes of Schumann
Fredag 30. marts fra kl. 19:30 / Konservatoriets Koncertsal
Dirigent / Cristian Mandeal
Solist / Jens Elvekjær med gæster
Værker af Schumann.
Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phils nye sæsonprogram er på gaden den 16. april. Sæson 2012 / 2013 vil byde på en perlerække af store koncerter i Konservatoriets smukke Koncertsal. Glæd Dem til fornemme dirigent- og solistbesøg samt fire 60 minutes koncerter.
Sæsonprogram 2012 / 2013 kan allerede nu forudbestilles på www.copenhagenphil.dk samt tlf. 3391 1199.
Copenhagen Phil
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C. T: +45 33 91 11 99
copenhagenphil@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2020