Nyhedsbrev // Sommerkoncerter afmeld tip en ven facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester
Der er fyret godt op under temperamenterne i Tivolis Koncert­sal den 5. august med Tivoli Copenhagen Phil – hvor publikum kommer med på en tur til det Ungarn, som mange komponister gennem tiden har følt sig inspireret af.
Stemningen bliver sat fra første sekund, når solist, Arabella Steinbacher, spiller Ravels Tzigane. Værket er ekstraordinært udfordrende, fordi solisten ikke kun kan blære sig virtuost på violinen, spille fyrigt og teknisk overbevisende. Efter fem minutters dramatisk solospil kommer orkestret lidt efter lidt på banen, og rapsodien udfolder sig.
Koncerten byder også på et uddrag af Brahms’ Ungarske danse, Sarastes Zigeunerweisen og Bartóks Koncert for orkester, der afspejler hans længsel efter hjemlandet, efter han i 1940 måtte gå i eksil i USA.
Den 28. juli præsenterer Tivolis SommerKlassisk én af de helt store, unge sangstemmer, når det norske talent Bror Magnus Tødenes – sammen med Tivoli Copenhagen Phil – hylder sit store idol og verdensberømte kollega, Jussi Björling.
Bjørling var en gigant i tenorverdenen – en legendarisk stemme, som kun de færreste tør gøre sangkunsten efter. Men Bror Magnus Tødenes er en undtagelse. Denne aften synger han nemlig udelukkende musik, som Björling også havde på reper­toiret, og som han sang i Tivoli i løbet af sine mange besøg i Haven.
Tivoli Copenhagen Phil spiller under ledelse af Giordano Bellin­campi – og Henrik Engelbrecht er konferencier.
Musikere fra Copenhagen Phil spiller en sommerlig udendørs­koncert i Bakke­husets smukke og stemningfulde have på Rahbeks Allé på Frederiksberg. Det sker den 12. august kl. 10:30, hvor publikum kan opleve en mes­sing­kvintet på tætteste hold. Musikken er bl.a. af Gabrielli, Dan­marks national­komponist Carl Nielsen og Piazzolla.
Koncerten er gratis og er støttet af Frede­riksberg Kommune.
Copenhagen Phil
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C. T: +45 33 91 11 99
copenhagenphil@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2020