Nyhedsbrev // Kulturnatten // Nyt 60 minutes navn // Violintalent // Nørlund plade // Murakami afmeld tip en ven facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Copenhagen Phil på Kulturnatten

Copenhagen Phil spiller hele tre minikoncerter ved Kultur­natten i København i aften den 13. oktober 2017. Det sker i Festsalen på Frederiksberg Rådhus, hvor publikum kan komme helt ind under overfladen på de spillende musikere og mærke musikkens væsen på tætteste hold. Musikerne er nemlig pla­ce­ret i midten af rummet med publikum rundt om.
De intime mini­koncerter bindes sammen af orkestrets Musikchef Uffe Savery. De finder sted kl. 19, 20 og 21 og varer ca. en halv time hver.
Den eftertragtede norske singer/songwriter Ane Brun gæster Copenhagen Phils ’60 minutes festival 2018’ den 1. februar 2018, hvor hun møder orkestrets klassiske musikere i Kon­ser­va­to­riets smukke koncertsal.
Ane Brun fortryller og forfører med sin stærke, skrøbelige og lyse vokal, der tager tilhøreren med på en eventyrlig rejse ind i musikken. Hun har allerede haft stor succes i mødet med svenske og norske symfoniorkestre. Samme koncertoplevelse har det danske publikum nu i vente, når Ane Brun sammen med sit superband og dirigenten Hans Ek tager turen til København for at forføre det danske publikum med sine melankolske, person­lige og insisterende sange.
Den 19. oktober 2017 vender unge Simone Lamsma tilbage til Copenhagen Phil og Konservatoriets Koncertsal.
Hollandske Lamsma har begejstret både anmeldere og publikum verden over. Denne aften spiller hun Mendelssohns violin­koncert – et festfyrværkeri, som alle vio­li­nist­er har i hænderne, og som af gode grunde er på repertoiret overalt i verden hver sæson. Sammen med orkestrets tidligere æres-gæstedirigent, Lawrence Foster, udforsker Copenhagen Phil også Schuberts Rosamunde og hans symfoni nr. 3.
Nikolaj Nørlunds nye plade Skamskudte fugle er netop udkom­met – en udgivelse, som han har indspillet med Copen­hagen Phil, og som har fået 5 stjerner af Gaffa. Resultatet af det musikalske møde er blevet til en ny genre, ‘Nordisk Croon’ – som er Nørlunds udgave af moderne dansk sangskrivning i samspil med det store symfoniske univers.
Den 3. februar 2018 møder Nikolaj Nørlund orkestret i Konservatoriets Koncertsal ved koncerten “60 minutes of Nikolaj Nørlund #2”.
Med Ellen Hillingsø som historie­fortæller går vi den 27. okto­ber 2017 bag om én af vor tids største nulevende for­fat­tere, japanske Haruki Mura­ka­mi. Under ledelse af chefdirigent Toshiyuki Kamioka tager vi på en musikalsk rejse ind i Mura­ka­mis forfatterskab, hvor musik spiller en væsentlig rolle. Blandt andet er sproget og formen i hans bøger inspireret af musik.
Inden koncerten, kl. 18:45, fortæller Mette Holm om Murakamis forfatterskab. Mette Holm har oversat alle Murakamis bøger til dansk og er virtuos i at finde rytmen i hans sprog – på dansk. Efter koncerten vil vi tro mod Murakami skabe en jazzbar i koncertsalens foyer.
NB. Få billetter.
Copenhagen Phil
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C. T: +45 33 91 11 99
copenhagenphil@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2020