Nyhedsbrev // Roskilde og Næstved // Operafest i Tivoli // Brantelid // Violintalent // Murakami afmeld tip en ven facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester
Den 7. og 9. juni strømmer Copenhagen Phils 70 musikere til hhv. Roskilde og Næstved for at fylde byerne med musik – og sprede musikalsk glæde til både store og små. Et symfoni­orkester har mange strenge at spille på, og vi spiller på dem alle sammen, når vi sender musikken ud på lokale skoler, hospi­tal­er, plejehjem, til erhvervs­livet, familier og bedste­forældre.
Musikdagene kulminerer med en stor og festlig koncert for hele familien – med Michael Carøe som syngende konferencier.
7. juni kl. 19:30 / Byparken Roskilde (gratis)
9. juni kl. 19:30 / Arena Næstved (billetsalg).
Læs mere Roskilde / Næstved
Sommertid er Tivoli-tid, og vi er naturligvis allerede tilbage i den gamle have og har skudt sommersæsonen igang. I morgen lørdag den 3. juni spiller vi med de to stjerne­solister: Lawrence Brownlee (tenor) og Sarah Coburn (sopran).
Det bliver bel canto-opera af højeste karat med en sand perle­række af arier og duetter af Donizetti, Bellini og Rossini. Tivolis tidligere musikchef, Henrik Engelbrecht, er konferencier. Vi glæder os til operafest i Tivolis Koncertsal!
Sæson 2017/2018 åbner med Andreas Brantelid, der den 12. oktober er solist med orkestret i Kon­ser­va­to­riets Koncertsal.
Andreas Brantelid er næsten født med en cello i hånden. I dag er han et internationalt navn, der som én af få i verden spiller på en over 300 år gammel Stradivarius cello. Denne aften vender han tilbage med Schumanns gamle favorit, komponistens cellokoncert. Den sympatiske amerikaner Lawrence Foster står på dirigentpodiet – og leder også Schuberts sprudlende både 1. og 2. symfoni.
Den 19. oktober kommer unge Simone Lamsma på besøg.
Hollandske Lamsma har begejstret både anmeldere og publikum verden over. Denne aften spiller hun Mendelssohns violin­koncert – et festfyrværkeri alle violinister har i hænderne, og som af gode grunde er på repertoiret overalt i verden hver sæson. Dirigent Lawrence Foster og Copenhagen Phil udforsker også Schuberts Rosamunde og hans symfoni nr. 3.
Med Ellen Hillingsø som historiefortæller går vi den 27. oktober bag om én af vor tids største nulevende forfattere, japanske Haruki Murakami.
Under ledelse af chefdirigent Toshiyuki Kamioka tager vi på en musikalsk rejse ind i Murakamis forfatterskab, hvor musik spiller en væsentlig rolle – bl.a. er rytmen i sproget og formen i hans bøger inspireret af musik. Murakamis seneste udgivelse, Absolutely on Music, er baseret på to års samtaler med vennen og dirigenten, Seiji Ozawa – om musikkens og forfatterskabets inderste væsen.
Copenhagen Phil
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C. T: +45 33 91 11 99
copenhagenphil@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2020