Nyhedsbrev // Bag Om "Sacre" // Ravel // Dreamers' Circus afmeld tip en ven facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester
Den 22. april kl. 16 tager vi med Olaf Johannessen på en dragende tur til Paris anno 1913. Her sid­der Stra­vin­skij til pre­mi­e­ren på sin epo­ke­gør­ende bal­let Le Sacre du Prin­temps og bliver mødt af slåskampe og vrede tilhørere. Publikum er forargede over Stravinskijs nye ballet­ – de forventede at se en klassisk forestilling, men i stedet blev vidner til ét af datidens mest nyskabende og bane­bryd­ende­ mesterværker.
Olaf Johannessen ­er fortælleren til hi­sto­ri­en bag­ fænomenale Sacre. Han er især kendt for sin medvirken i tv-serien Forbrydelsen III, hvor han spillede statsminister Kristian Kamper. På Det Kgl. Teater har han været fastansat i 10 år, og han har bl.a. modtaget tre Reumert priser, Danne­brog­orde­nen, en Robert for bedste mandlige birolle (TV) i 2013 samt Teater­pokalen 2014. Dirigent er den femdobbelte Grammy-vinder, Giancarlo Guerrero, der til daglig er chefdirigent for Nashville Symphony Orchestra.
Efter pausen spilles Sacre i sin helhed og for fuld ud­blæs­ning af hele 100 musikere på scenen.
Maurice Ravel var fransk – men havde en forkærlighed for spansk inspiration. Tag den 5. maj med til Spanien og mød både opera­komponisten og orkester­virtuosen Ravel.
Orkestrets æresgæste­dirigent Lawrence Foster har valgt musik af Ravel, der folder komponistens spanske toner ud, bl.a. én-akts operaen Den Spanske Time tilsat en række purunge sang­talenter sammen med den forrygende sopran Isabelle Cals. Alt sammen kulminerende med kom­po­nistens mest populære værk: Bolero, hvor lille­trommen begynd­er helt sagte, og orkestret til slut får gåsehuden frem med et stor­slået punktum.
Træskoene er for længst stillet på hylden, når folke­musik­trioen Dreamers’ Circus den 19. maj ind­tager scenen med orkestret og spiller moderne folkemusik, der mikser musi­kal­ske udtryk og leger cirkus med krea­tive har­mo­nier og rytmiske grooves – så nakkehårene rejser sig.
Dreamers’ Circus tør godt drømme og tænke stort. På rekord­tid har de høst­et aner­kend­else i både ind- og udland og sammen skabt deres helt eget univers med musikalsk artisteri i verdensklasse. Gruppens violinist og tidligere koncertmester i Copenhagen Phil Rune Tonsgaard Sørensen blev i 2015 tildelt Ridderkorset og i 2013 Kron­prins­par­rets Stjernedryspris. I den anledning op­tråd­te Dreamers’ Circus i Operahuset i Sydney. Trioen var i 2013 de helt store vindere ved Danish Music Awards med tre priser – i 2015 modtog de endnu en DMA for Årets Udgivelse.
Copenhagen Phil
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C. T: +45 33 91 11 99
copenhagenphil@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2020