Nyhedsbrev // Bevar orkestret // Ungt talent // Elverskud // Bag om Sacre afmeld tip en ven facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester
Kulturminister Mette Bock og DF’s kulturpolitiske ordfører, Alex Ahrendtsen, har foreslået at nedlægge orkestret.
Copenhagen Phil er hele Sjællands symfoniorkester med lige så mange aktiviteter på Sjælland som i København. Orkestret er sjællændernes kontinuerlige symfoniorkester, der jævnligt møder borgerne både lokalt på Sjælland og i koncert­salen i København. Hvis orkestret nedlægges, fratages en hel landsdel deres symfoniorkester – en landsdel, der med 2,6 millioner indbyggere er langt den største landsdelsorkesterregion.
Hjælp os i kampen for at bevare et innovativt og moderne symfoniorkester, som spiller for et stadigt større og mere mangfoldigt publikum i hele landsdelen.
Den 24. marts får vi besøg af et helt særligt cellotalent: Den unge ‘Rising Star’ Harriet Krijgh, der for før­ste gang spil­ler med et dansk sym­fo­ni­orke­ster.
Hol­land­ske Krijgh lov­prises af den uden­land­ske pres­se og spås en sær­deles lov­ende frem­tid. Denne aften er hun solist i én af alle tiders mest elsk­ede cel­lo­kon­certer: Elgars følel­ses­lad­e­de af­sked med ver­den af i går. Orkestrets 1. gæste­diri­gent Santtu-Matias Rou­va­li leder koncerten, og dirigerer efter pau­sen Carl Niel­sens store sym­fo­ni nr. 5.
Koncerten indledes med 4:33 Phil, hvor bratschist Jákup Lützen uropfører værket Inflict skrevet til ham af Jexper Holmen.
Koncerten spilles også den 23. marts på Johan­nes­sko­len i Hillerød.
Copenhagen Phil inviterer den 31. marts 250 gymnasiekor-sangere fra hele Sjæl­land, tre solister og kammer­koret Hymnia med på sce­nen i Niels W. Gades store mu­si­kal­ske fest­fyr­værk­e­ri: Elverskud.
Dirigent er Michael Bojesen, der er kendt som en mester i at få børn og unge til at synge på høj­e­ste ni­ve­au – denne gang tager han os med ind i den danske romantiks dybe, mørke skove i Gades ballade for solister, kor og orkester. Før pausen kan man opleve Mozarts mesterlige Gran Partita – verdenskendt fra filmen Amadeus.
NB. få billetter tilbage.
Den 22. april tager vi med Olaf Johannessen på en dragende tur til Paris anno 1913. Her sid­der Stra­vin­skij til pre­mi­e­ren på sin epo­ke­gør­ende bal­let Le Sacre du Prin­temps og bliver mødt af råb og et vredt publikum. De er forargede over Stravinskijs nye ballet­ – de forventede at se en klassisk forestilling, men i stedet blev vidner til ét af datidens mest nyskabende og bane­bryd­ende­ mesterværker
Olaf Johannessen ­er fortælleren til hi­sto­ri­en bag­ fænomenale Sacre – der vendte op og ned på konventionerne og revo­lu­tio­ne­re­de en hel musikverden.
Efter pausen spilles værket i sin helhed og for fuld udblæsning.
Copenhagen Phil
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C. T: +45 33 91 11 99
copenhagenphil@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2020