PM. Copenhagen Phil spiller med ungt talent afmeld tip en ven facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Copenhagen Phil spiller
med ungt talent

Copenhagen Phil – hele Sjællands symfoniorkester – har den seneste måned rejst rundt i hele regionen for at afholde work­shops for 6000 skolebørn samt siddet i orkestergraven til Den Jyske Operas forestillinger på Sjælland. Den 24. marts har orkestret besøg af et helt særligt talent i Kon­ser­va­to­riets Koncertsal – nemlig den anmelderroste cellist, Harriet Krijgh. På programmet er Elgar og Carl Nielsen.

Lovprist cellist

Den 24-årige hollandske Harriet Krijgh er den 24. marts for første gang solist med et dansk symfoniorkester, når hun går på scenen sammen med Copenhagen Phil. Den unge cellist lovprises af den udenlandske presse, der spår hende en særdeles lovende fremtid. Med en helt særlig evne til at få celloen til at lyde både charmerende og lyrisk er hun denne aften solist i én af alle tiders mest elskede cellokoncerter: Edward Elgars intime, følelsesladede og passionerede afsked med verden af i går.
Elgar er én af Englands største komponister gennem tiden. Cellokoncerten skrev han året efter afslutningen på første verdenskrig – og den er i dag én af en håndfuld, som alle cellister må og skal have fingrene i på et tidspunkt i karrieren.

Ung dirigentkomet

Det finske stortalent Santtu-Matias Rouvali er orkestrets charmerende 1. gæstedirigent, der efter pausen med store og præcise armbevægelser fører musikerne ind i Carl Nielsens verden – og helt ind i komponistens uregerlige 5. symfoni. Et mesterværk, hvor Nielsen gang på gang overrumpler os med sine uforudsigelige krumspring og et orkester for fuld styrke. Symfonien stiller store krav til musikerne og har siden uropførelsen i 1922 været overordentlig populær.

4’33 Phil

Koncerten indledes med 4’33 Phil – Copenhagen Phils mini-koncertformat på 4 minutter og 33 sekunder. Her kommer publikum helt tæt på orkestrets musikere, når fem komponister dedikerer et værk til hver sin musiker ved fem forskellige koncerter i løbet af sæsonen. Denne aften uropfører bratschist Jakup Lützen et værk af Jexper Holmen.
Der er gratis koncertintroduktion ved Henrik Engelbrecht kl. 18:45 på scenen.
 
Samme koncert spilles på Johannesskolen i Hillerød den 23. marts kl. 19:30.
PRAKTISK INFO
RISING STARCELLO
Fredag 24. marts 2017 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
Copenhagen Phil
1. gæstedirigent / Santtu-Matias Rouvali
Solist / Harriet Krijgh, cello
4’33 Phil:
Komponist / Jesper Holmen
Solist / Jakob Lützen, bratsch
Elgar / Cellokoncert
Nielsen / Symfoni nr. 5
Pris / 210-410 kr. inkl gebyr og garderobe
Koncerten spilles på Johannesskolen i Hillerød den 23. marts kl. 19:30.
 
Copenhagen Phil
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C. T: +45 33 91 11 99
copenhagenphil@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2020