Bevar Copenhagen Phil afmeld tip en ven facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Kulturminister Mette Bock har i en kronik i Jyllands-Posten foreslået at nedlægge Copenhagen Phil – hele Sjællands symfoniorkester. Samme tanker har Alex Ahrendtsen (Dansk Folkeparti).

Kulturministeren ønsker med forslaget at styrke det danske orkesterlandskab – netop derfor er det helt indlysende ikke konstruktivt at lukke Copenhagen Phil, der i følge Politiken: ”…er det af de fem landsdelsorkestre, der foreløbig har gentænkt sig selv mest radikalt med nye koncertsamarbejder, pop up-koncerter i metroer og et stærkt udbygget samarbejde med erhvervsvirksomheder.” Orkestret er et innovativt kraftcenter for nyskabelse af musik for et stadigt større og mere mangfoldigt publikum i hele landsdelen.
Copenhagen Phil er hele Sjællands symfoniorkester og spiller for lige så mange publikummer fra København som fra Sjælland. Vi er sjællændernes lokale og kontinuerlige symfoniorkester, der jævnligt møder borgerne både lokalt på Sjælland og i koncertsalen i København. Hvis orkestret nedlægges, fratages en hel landsdel deres symfoniorkester – en landsdel, der med 2,6 millioner indbyggere er langt den største lands­dels­orke­ster­region.
Skal sjællænderne ikke tilbydes symfonisk musik flere gange årligt? Hvorfor skal 6000 sjællandske børn ikke længere årligt møde professionelle musikere i klasselokalerne – og senere i koncertsalen?
Hjælp os i kampen for at bevare et innovativt og moderne symfoniorkester, som arbejder på fuldt tryk for hele Sjælland og København.
Copenhagen Phil
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C. T: +45 33 91 11 99
copenhagenphil@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2020