Nyhedsbrev # 1 / April 2011 afmeld tip en ven facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Hertug Blåskæg

Den 8. april spiller Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil Bartóks forrygende lille énaktsopera Hertug Blåskægs Borg – én af de vigtigste operaer fra det 20. århundredes begynd-else og en milepæl i komponistens kunstneriske udvikling.
Orkestret udvides denne aften til ét meget stort orkester med studerende fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium under ledelse af 1. gæstedirigent, Cristian Mandeal. Den store fælleskoncert krydres af Iris Vermillions og Gustav Belaceks enestående sangbegavelser.
Operaen er den grumme historie om Hertug Blåskæg, der tager sin nye kone Judith med til sin borg. Judith synes ikke om dysterheden i slottets sal, så hun beder Blåskæg åbne de syv lukkede døre i salen. Mod sin vilje lader Blåskæg sig overtale til at åbne dørene en for en, og der åbenbarer sig hemmelig-heder, som ikke tåler dagens lys.
Modtagere af vores nyhedsbrev kan få 25% rabat på koncerten. Skriv til cph-phil@cph-phil.dk eller ring på 33 91 11 99 og bestil de særlige billetter.
Cristian Mandeal

Variationer

Én af Danmarks største internationale sangere, Stephen Milling, synger den 15. april Kim Borgs orkestrering af Hugo Wolfs Michelangelo Lieder og Brahms’ Vier Ernste Gesänge. Sangen omkranses af to variationsværker: Brahms’ elskede variationer over et tema af Haydn samt Poul Ruders’ nye mesterlige variationer over et tema af Händel fra 2010. På programmet er også musik af Mozart og Pärt. Dirigent er Andreas Delfs.
Milling debuterede på Det Kgl. Teater i 1993 og har her siden sunget en række store baspartier i operaer af bl.a. Mozart, Verdi, Puccini, Wagner, Carl Nielsen og Richard Strauss. Han har haft en aktiv international karriere siden midten af 1990erne og har optrådt på bl.a. La Scala i Milano, Deutsche Oper i Berlin og La Monnaie i Bruxelles.
Modtagere af vores nyhedsbrev kan få 25% rabat på koncerten. Skriv til cph-phil@cph-phil.dk eller ring på 33 91 11 99 og bestil de særlige billetter.
Stephen Milling

Jazz i koncertsalen

Forrygende sæsonafslutning i jazzens tegn den 6. maj! Michel Camilo er en pianist i verdensklasse og et studie i musikalsk overskud og livsglæde – hvad enten han spiller solo, i jazz trio, med big bands eller symfoniorkestre.
Camilos virtuositet, musikalske lidenskab og kærlighed til livet afspejles i hans fantastiske evne til at bygge broer mellem jazz, klassisk, populær- og verdensmusik. Han er en pianist med en genial teknik og en komponist, der krydrer sine melodier med caribiske rytmer og jazzharmonier.
Michel Camilo medbringer denne aften George Gershwins elskede Rhapsody in Blue og sin egen Klaverkoncert nr. 2, Tenerife. På programmet er også John Adams’ The Chairman Dances og Aaron Coplands Appalachian Spring. Dirigent Grant Llewellyn leder festlighederne.
Michel Camilo

Ny sæson på trapperne

Sæson 2011/2012 står for døren.
Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phils nye sæsonprogram udkommer 2. maj. Men allerede nu kan vi løfte sløret for en spændende sæson præget af store symfoniske koncerter med både nationale og internationale stjernesolister og -dirigenter.
Vi er stolte over også at præsentere vores nye koncertformat: 60 MINUTES. 60minutes er en kunstnerisk iscenesat oplevelse – en 60 minutters koncert – med support før koncerten og lounge efter koncerten i forlængelse af aftenens tema.
Bestil sæsonprogrammet allerede nu på: www.symfonien.dk eller på telefon: 33 91 11 99.

6000 børn i Koncertsalen

Vi har netop overstået de årlige Musik på Tværs koncerter. Musik på Tværs er vores særlige skoleprojekt, som vi hvert år besøger mere end 200 sjællandske 3.-7. klasser med. Koncerterne er kulminationen på et års musikundervisning, hvor børnene undervises efter et særligt Musik på Tværs undervisningsmateriale og har besøg af én af orkestrets musikere i klassen.
I sidste uge lagde 6000 børn fra hele Sjælland vejen forbi Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg til særligt tilrettelagte koncerter, hvor musikken krydres med præsen-tation fra scenen, animationsfilm samt live storskærm af musikere og dirigent.
For de fleste børn var det deres første møde med levende, klassisk musik – og koncertsalen gav genlyd af de begejstrede tilhørere, der hujede og klappede efter hvert stykke.
Copenhagen Phil
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C. T: +45 33 91 11 99
copenhagenphil@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2020