PM. Tonsgaard, Brantelid og Copenhagen Phil afmeld tip en ven facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Tonsgaard, Brantelid
og Copenhagen Phil

Rune Tonsgaard Sørensen og Andreas Brantelid – to af landets mest markante strygersolister – går sammen på scenen foran Copenhagen Phil og med Brahms på nodestativerne.
Den 11. og 12. december 2015 træder Rune Tonsgaard Sørensen og Andreas Brantelid begge foran musikerne i Copenhagen Phil. På scenen i Konservatoriets Koncertsal har de hovedrollerne i Brahms’ lavmælte dobbeltkoncert for violin og cello.
Sammen med den energiske japansk-amerikanske dirigent Eugene Tzigane og Copenhagen Phil udforsker de to unge stjerneskud ét af romantikkens smukkeste og dybeste værker for stryg­er­solister. Brahms’ dobbeltkoncert er ikke som normalt en virtuos opvisning for solisterne, men en indadvendt rejse for to kammerater – skrevet til to af komponistens nære venner. Dobbelt­koncerten er Brahms’ sidste orkesterværk.

Strygersolister med fart på

Andreas Brantelid har fuld fart på karrieren som solist i både ind- og udland. Han har modtaget flere betydningsfulde legater og hædersbeviser, spillet med nogle af verdens førende symfoniorkestre bl.a. Wiener Filharmonikerne, London Philharmonic og BBC Symphony og optrådt i store koncertsale som New Yorks Carnegie Hall, Londons Wigmore Hall og Wiens Konzerthaus.
Rune Tonsgaard Sørensen var fra 2008 til sommeren 2015 kon­cert­mester i Copenhagen Phil. Siden har han dedikeret al sin tid til både folkemusiktrioen Dreamers’ Circus og den succes­fulde Den Danske Strygekvartet. I januar 2012 blev kvartetten udnævnt til Chamber Music Society of Lincoln Center Two pro­gram – et tre-årigt recidency med start i sæson 2013/2014, og for perioden 2013 til 2015 er de udnævnet til BBC New Ge­ne­ra­tion Artists.

Festfyrværkeri for orkester

Da Neil Armstrong i 1969 sad i Apollo 11 på vej væk fra jorden og ventede på at blive den første mand på Månen, lyttede han til et stykke musik, der beskrev en ny verden. Musikken var af tjekken Antonin Dvorák, og egentlig beskrev den Armstrongs eget land set gennem europæiske briller næsten 100 år tidligere. Dvorák var i tre år rektor ved kon­ser­va­to­riet i New York, og hans 9. Symfoni er spækket med inspi­ra­tion fra den musikalske verden, Dvorák mødte i det nye land.
Dvoráks 9. Symfoni er et udadvendt amerikansk festfyrværkeri for orkester. Symfonien er hans allermest kendte – og med god grund. Her samler Dvorák al sin komponisterfaring og tilfører den oven i købet ny energi med et amerikansk fingeraftryk. Uropførelsen i Carnegie Hall i 1893 blev en enorm triumf for Dvorák. Ikke mindst på grund af den overjordisk smukke solo for engelskhornet, der stadig den dag i dag (måske) er Dvoráks mest kendte melodi overhovedet.
 
Koncerten den 11. december er udsolgt – der er få billetter tilbage til ekstrakoncerten den 12. december.
Koncerten sendes på P2 den 16. december kl. 19:20.
PRAKTISK INFO
“TONSGAARD OG BRANTELID”
11. december 2015 kl. 19:30 – UDSOLGT
12. december 2015 kl. 19:30 – EKSTRAKONCERT (få billetter)
Konservatoriets Koncertsal
Dirigent / Eugene Tzigane
Solister / Rune Tonsgaard Sørensen, violin og Andreas Brantelid, cello
Copenhagen Phil
Aaron Jay Kernis / Musica Celestis
Brahms / Koncert for violin, cello og orkester
Dvorák / Symfoni nr. 9, Fra Den Nye Verden
Pris / 190-390 kr. inkl. gebyr.
Unge u. 25 år 50% rabat
Copenhagen Phil
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C. T: +45 33 91 11 99
copenhagenphil@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2020