Nyhedsbrev # 7 / November 2011 afmeld tip en ven facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

60 minutes of DREAMS

Den unge folkemusik-trio, Dreamers Circus, kaster ved en række koncerter i november egne og andres kompositioner i hænderne på Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil og arrangør Hans Ek. Dirigenten er erstattet af instruktør og musiker Kristian Leth, der er med til at udvikle koncertform, musik­valg og det visuelle udtryk. Den musikalske instruktion af orkestret står koncertmester Frederik Øland for. Resultatet er musik, befriet fra fordomme og båret af fascinationen og ambi­tionen om at finde frem til det unikke.
Før koncerten åbner Den Musikalske Markedsplads med kunstner­møder og en let anretning fra Restaurant Søren K (salg af madbilletter lukker den 11. nov.). Support er den eksperimen­terende og prisvindende radiokanal på nettet, Third Ear, der laver en live radiofonisk og musikalsk performance. Third Ear sender efterfølgende en times dokumentar om koncerten på Radio 24/7. Efter koncerten er Kristian Leth DJ i loungen.

Solister / Dreamers Circus
Arrangører / Hans Ek og Hasse Hjortek
Instruktør / Kristian Leth
Orkesterleder / Frederik Øland
Værker / Dreamers Circus, Arvo Pärt og Mozart
9. november fra kl. 19:30 / Skt. Nicolai Kirke, Rønne
10. november fra kl. 19:30 / Stadsteatern, Karlshamn
11. november fra kl. 19:30 / Palladium, Malmö
15. november fra kl. 19:30 / Grønnegades Kaserne, Næstved
16. november fra kl. 19:30 / Gribskov Kultursal, Helsinge
17. november fra kl. 19:30 / Osted Fri- og Efterskole
18. november fra kl. 19:30 / Dronningesalen, Den Sorte Diamant
60 minutes of DREAMS med den unge folkemusik-trio: Dreamers Circus.

Eftertragtet cellokoncert

Én af Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phils pris­vindende solocellister, Toke Møldrup, præsenteres her i cellokoncerten over dem alle: Dvořáks Cellokoncert!
Dirigent er Santtu-Matias Rouvali, der har en fortid som virtuos slagtøjsspiller. Med sine blot 26 år er han endnu et ungt skud på den finske dirigentstamme. I Sibelius’ Symfoni nr. 2 får han rig lejlighed til at vise, hvorfor hans ry som fremragende dirigent allerede når langt ud over Finlands grænser.

Solist / Toke Møldrup
Dirigent / Santtu-Matias Rouvali
Dvořák / Cellokoncert
Sibelius / Symfoni nr. 2
24. november kl. 19:30 / VU-Hallen, Vordingborg
25. november kl. 19:30 / Konservatoriets Koncertsal (NB. få billetter tilbage)
Toke Møldrup er solist i Dvořáks Cellokoncert.

60 minutes of CONNECTIONS

Mahler vs. ambient Mahler remixed

Musikerne Henrik Marstal og Hannah Schneider forbinder udvalg­te satser fra Mahlers symfonier, der er loopet, krydsklippet og indsat i en elektronisk lydverden vs. orkestrets rene Mahler fortolkninger. I front står André de Ridder, der er kendt som en innovativ og fascinerende dirigent, der præsen­terer utradi­tionelle programsammensætninger bl.a. med Dessner-brødrene fra The National og det engelske tegneserieband Gorillaz. Dark Matters er VJ’s og skaber lysprojektioner på scenen med orkestret som scenetæppe.
Før koncerten åbner Den Musikalske Markedsplads med spisning (tillæg) samt MixToVerdener, Hannah Schneider og musikere fra orkestret, der kombinerer og integrerer den rytmiske og klas­siske musik live. Publikum indbydes til at flytte rundt på fysiske brikker, der forandrer musikkens udtryk. Support er det nye operatalent, Erlend Tyrmi (baryton), der synger Mahlers Lieder eines Fahrenden Gesellen. Efter koncert­en spiller DJ Stephan Bomberg musik i loungen i forlængelse af aftenens Mahler-tema.

Solister / Henrik Marstal (Starchild #2) & Hannah Schneider
Dirigent / André de Ridder
Mahler / Uddrag fra 1., 3., 4., 6. og 7. symfoni v. orkestret
Mahler / Samples fra 1., 2. og 4. symfoni v. Marstal & Schneider
1. december fra kl. 19:30 / Kulturværftet, Helsingør
2. december fra kl. 19:30 / Konservatoriets Koncertsal
Signaturfoto Foto: Anne Mie Dreves 431 KB
Mahler vs. ambient Mahler remixed.

Ny klassisk radiokanal

Danmark får inden jul en ny klassisk radiokanal: Radio Klas­sisk. Det sker efter, at P2 er flyttet til DAB. Stationen vil sende 24 timer i døgnet og er en reklamefinansieret radio­kanal. Kanalen har udelukkende fokus på klassisk musik og vil indeholde en blanding af værtsbårne programmer, koncerter og nonstop musikflader.
Det er folkene bag de kommercielle radiostationer Radio 100 og Radio Soft, der er indgået i partner­skab med Danmarks fem landsdels­orkestre – herunder Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil – om at etablere en klassisk radiostation. En stor del af musikken bliver præsenteret af musikere fra de fem landsdelsorkestre.
Radio Klassisk sender i Hovedstadsområdet på FM 90 og 106,9 MHz. I Østjylland på 106,2 MHz.
Danmark får en ny klassisk radiokanal i julegave: Radio Klassisk.
Copenhagen Phil
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C. T: +45 33 91 11 99
copenhagenphil@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2020