Nyhedsbrev / Jubilæum og sæsonstart, gratis prøve med Nikolaj Nørlund m.m. afmeld tip en ven facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester
Sæson 2015/2016 er orkes­trets 50-års ju­bi­læ­ums­sæson. Det mar­ke­rer vi med vores nye Bag Om Mu­sik­ken kon­cept den 1. ok­to­ber. Her er Jes­per Chris­ten­sen histo­rie­for­tæl­le­ren, der fø­rer pub­li­kum igen­nem Sjo­sta­ko­vitjs dra­ma­tiske liv og hans 10. Sym­fonis til­bliv­el­se und­er det sov­jet­iske ræd­sels­re­gi­me.
Tag med på en rej­se, hvor vi væ­ver sto­re og små for­tæl­ling­er om vær­kets vej fra no­de­pa­pir til kon­cert­sal sam­men med mu­sik­ek­sem­pler og kom­mer bag om mu­sik­ken – der af­slut­nings­vis spil­les i sin hel­hed for fuld ud­blæs­ning.
NB. Få billetter tilbage.
Jesper Christensen Foto: Jo Krausz 148 KB
På en liste over den klas­si­ske mu­sik­hi­sto­ri­es al­ler­bed­ste værk­er hør­er vel nok af­te­nens tre mu­si­kal­ske per­ler: Ra­vels Ma Mère I’Oye og Tzigane samt Rim­skij-Kor­sa­­kovs Sheherazade. Og She­he­ra­za­de er ik­ke til at kom­me ud­en om som et symfonisk over­flød­­ig­­heds­­horn af skøn or­kes­ter­klang.
Copenhagen Phil åbner op for de tre sto­re mu­si­kal­ske even­tyr den 30. ok­to­ber, når ja­pan­ske To­shi­yu­ki Ka­mi­oka vend­er til­bage til or­kes­tret – en di­ri­gent, der har en helt sær­lig stjer­ne hos mu­si­ker­ne i orkestret. Derudover er Copenhagen Phils egen kon­cert­mes­ter, Jon Gjes­me, so­list i Ra­vels for­før­en­de Tzigane. Det er bare at lukke øjnene og drømme sig væk.
Copenhagen Phil og Nikolaj Nørlund inviterer en lille skare heldige publikummer til en eksklusiv åben prøve, når Nørlund den 5. oktober kl. 15 spiller nogle af sine splinternye sange med orkestret. Prøven går forud for indspilningen af Nørlunds kommende plade med Copenhagen Phil, der udkommer den 20. feb­ru­ar 2016 – samme dag som Nørlund spiller en 60 minutes koncert med orkestret.
Vi trækker lod blandt de heldige, som ønsker at overvære prøven den 5. oktober, der foregår på Studiescenen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Alt, hvad du skal gøre, er at sende en mail med navn(e) til: 60minutes@copenhagenphil.dk inden den 30. oktober. Vinderne får direkte besked.
Den 11. og 12. december 2015 lægger vi to af romantikkens mesterværker i hænderne på tre unge stjerneskud – Brahms’ lavmælte dobbeltkoncert og Dvoráks udadvendte amerikanske festfyrværkeri for orkester.
Rune Tonsgaard Sørensen og Andreas Brantelid – to af landets mest markante strygersolister – går sammen på scenen med Brahms på nodestativerne. Dobbeltkoncerten er ikke som normalt en virtuos opvisning for solisterne, men en indadvendt rejse for to kammerater – skrevet til to af Brahms’ egne venner og kammermusikpartnere. Sammen med den unge og energiske japansk-amerikanske dirigent Eugene Tzigane og Copenhagen Phil ud­forsk­er de to solister ét af romantikkens smukkeste og dybeste værker for strygersolister.
Koncerten den 11. december er tæt på at være udsolgt, derfor holder vi en ekstrakoncert den 12. december kl. 19.30.
Den 22. og 23. oktober 2015 kl. 17-18:30 lægger Den Franske Ambassade hus til to gratis musikalske foredragsaftener, der går bag om Stravinskijs Ildfulgen. Arrangementet er en optakt til Dansk Danseteater, Teater Republique og Copenhagen Phils kunstneriske samarbejdsprojekt om at realisere en fælles nyopførelse af Ildfuglen – oprindeligt kaldet L’Oiseau de Feu – i forbindelse med 12 forestillinger den 12.-23. januar 2016.
Programmet til denne gratis ‘Optakt til Stravinskijs Ild­fugl­en’ består af danseuddrag, klavermusik og foredrag med Tim Rushton (Koreograf & Kunstnerisk leder for Dansk Danseteater), Uffe Savery (Musikchef i Copenhagen Phil), Martin Tulinius (Instruktør/Scenograf & Kunstnerisk leder for Republique (kun 23. okt.)) og Erik Aschengreen (Forfatter & foredragsholder).
NB: Begrænset antal billetter. Billetbestilling er først-til-mølle, og deadline er mandag den 19. oktober. Det er nød­ven­digt at medbringe billet og billedlegitimation. Dørene åbnes ½ time før forestillingsstart.
Ildfuglen signaturfoto Pressefoto 107 KB

Andre kulturtips…

Tim Rushtons forførende anmelderdarling Love Songs vender for en kort bemærkning tilbage, inden den drager ud i verden på turné. Denne gang spiller den på Baltoppen LIVE i Ballerup den 29.-31. oktober 2015.
Tim Rushtons Love Songs er en gennemmusikalsk, jazzet fore­stil­ling om individets livslange kærlighedsrejse. Caroline Henderson står for det dragende lydtæppe, der består af et bredt udvalg af elskede jazzklassikere som Come Rain or Come Shine, To Lay Me Down og My Funny Valentine.
Copenhagen Phil
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C. T: +45 33 91 11 99
copenhagenphil@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2020