Nyhedsbrev / Open Orchestra støttes med 5,5 mio. kr. / Ekstrakoncert / Ugens album m.m. afmeld tip en ven facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester
Nordea-fonden har netop uddelt 5,5 mio. kroner til Copenhagen Phils nye interaktive symfoniske oplevelse: Open Orchestra – et revolutionerende eksperiment med den klas­si­ske musik­op­lev­el­se. Med Nordea-fonden i ryggen vil orkestret de næste to et halvt år præsentere projektets fire elementer, der for alvor ser dagens lys i december 2015, hvor “Open Orchestra Online” lanceres.
I morgen den 13. maj ser Open Orchestra for første gang dagens lys ved en koncert, når Copenhagen Phil bevæger sig ud på gyngende grund på Papirøen i København. Det bliver første gang, projektet præsenteres for et publikum. Koncerten er et symfonisk eksperiment, der markerer begyndelsen på en rejse ud i det ukendte for Copenhagen Phil og dets publikum – her kan bl.a. Beethovens 7. symfoni opleves i nye forklædninger.
Billetsalget til sæson 2015/2016 er kommet flyvende fra start. Faktisk går det så godt, at vi snart melder udsolgt til koncerten den 11. december med Andreas Brantelid og Rune Tonsgaard-Sørensen som solister. Derfor annoncerer vi nu en ekstrakoncert den 12. december kl. 19:30 i Konservatoriets Koncertsal.
De to markante musikere går sammen på scenen og udforsker ét af romantikkens smukkeste og dybeste værker for stryg­er­so­list­er: Brahms’ koncert for violin, cello og orkester. Den energiske japansk-amerikanske dirigent Eugene Tzigane står på dirigentpodiet. Han leder efter pausen Dvoráks Symfoni nr. 9, Fra Den Nye Verden – med den overjordisk smukke solo for engelskhornet, der måske er Dvoráks mest kendte melodi overhovedet.
Billetterne er netop sat i salg.
Copenhagen Phil har de senere år indspillet alle Beethovens symfonier med chefdirigent Lan Shui – hvor den første ud af tre cd-udgivelser netop er udkommet. Albummet er i hele denne uge “Ugens Album” på P2: “Ugens Album på P2 er Beethoven up-to-date og samtidig en markering af et fremsynet samarbejde mellem dirigent og orkester,” skriver P2 om albummet, der indeholder 1.-4. symfoni.
Senere på året udkommer Symfoni nr. 5-8, og i starten af 2016 udgives Symfoni nr. 9. Orkestrets opførelser af Beethovens symfonier er kendetegnet ved en helt særegen og original stil – hvor der spilles på naturtrompeter, -horn og -basuner, originale pauker og med Beethovens oprindelige hurtige tempi samt mere bue og mindre vibrato for strygerne.
Copenhagen Phils 60 minutes kon­cert­er sam­les i sæ­son 2015/2016 i en kon­cen­tre­ret fe­sti­val i fe­bru­ar 2016.
Fire kon­cert­er med fire tone­an­giv­en­de kunst­ne­re i fire unik­ke sam­arbej­der på tværs af gen­rer. Fra sam­pler-duo­en Den Sorte Skole til den me­lan­kol­ske san­ger­inde Broken Twin og nog­le af gi­gan­ter­ne i dansk rock­mu­sik, sang­skriv­er Nikolaj Nør­lund samt Love Shop.
Copenhagen Phil
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C. T: +45 33 91 11 99
copenhagenphil@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2020