Nyhedsbrev #23 / September 2014 afmeld tip en ven facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester
Den 9. oktober 2014 åbner vi den nye sæson med chefdirigent Lan Shui i spidsen for det store orkester – og for Strauss’ sjældent spillede og enorme orkester­værk, Sinfonia Domestica. Musikken er intet mindre end fantastisk – smukke orke­ster­fantasier bygget på tone-fortællinger om den for­før­iske Don Juan, drillepinden Till Eulenspiegel og fantasten Don Quixote. Musikken beskriver en dagligdag for en familie – med både ægteskabelige skænderier og lykke, morgenmad og babybadning.
Før pausen er det nye danske supertalent Niklas Walentin solist i Carl Nielsens Violinkoncert – et værk, som han med garanti har et spændende bud på. Den kun 20-årige Walentin mod­tog nemlig i 2012 andenprisen i Den Internationale Carl Niel­sen Violinkonkurrence, hvor han også fik prisen for bedste fortolkning af Carl Nielsens værker. Herudover har han alle­rede modtaget en mængde andre priser bl.a. Leonie Sonnings Musikstipendiat for unge talenter og DR P2 Talentprisen 2013.
Velkommen til orkestrets sæson nr. 50.
Torsdag 9. oktober kl. 19:30 / Konservatoriets Koncertsal
Fredag 10. oktober kl. 19:30 / FrederiksborgCentret Hillerød
Lan Shui, chefdirigent Foto: Anne Mie Dreves 3,5 MB
Chefdirigent Lan Shui
Så er der ikke længe til, at orkestret traditionen tro skifter navn fra Tivolis Symfoniorkester og gør klar til vintersæsonen i Konservatoriets smukke koncertsal – og de næste otte måneder spiller som Copenhagen Phil.
Sæson 2014/2015 byder på et væld af fantastiske koncerter og spændende dirigent- og solistbesøg fra ind- og udland. Store og uforglemmelige oplevelser.
Bliv abonnent og spar 20% på alle koncertbilletter. Et abonne­ment omfatter køb af billetter til minimum fire koncerter. På vores billetportal er det muligt at læse om alle koncerter, tegne abonnement og selv vælge pladser i koncertsalen.
Konservatoriets Koncertsal
Vi er stolte over at præsentere Copenhagen Phils nye æres-gæste­dirigent for de kommende tre sæsoner: Lawrence Foster. Foster er en dirigent med vir­ke­lig stor erfaring, og han vil derfor i den grad kunne løfte orke­stret i sit kunstneriske udtryk.
Lawrence Foster har flere gange tidligere arbejdet med orke­stret og har fornylig udtalt: “Copenhagen Phil er et af de orke­stre i Europa, der udvikler sig mest interessant og eksplosivt.”
Foster vil ved fire koncerter i januar 2015 stå i spidsen for en hel Schumann Festival med Schumanns fire symfonier i kom­bi­na­tion med Chopin og Liszt klaverkoncerterne med Marianna Shi­rin­yan og Nareh Arghamanyan ved tangenterne.
Lawrence Foster
Igen i år tilbyder Folkeuniversitetet i København en række forelæsninger om den musik, Copenhagen Phil spiller i løbet af sæsonen. Musikkyndige Knud Ketting og Eva Maria Jensen præ­sen­terer inspirerende fore­læsninger 10 mandage kl. 19:15-21:00 i samme uger, som orkestrets koncerter finder sted.
Benyt lejligheden til at blive klogere på værkerne og møde vel­for­beredt op til Copenhagen Phils koncerter – og få mere ud af musikken.
Inspirerende kursusrække
Fra den 6. september 2014 bliver udvalgte koncerter med de fem lands­dels­orkestre (Copenhagen Phil, Aarhus-, Sønderjylland-, Odense- og Aalborg Symfoniorkester) til­gænge­lige på Den2Radios hjemmeside.
Foreløbig bliver 10 koncerter fra sæson 2014/2015 frit til­gænge­lige og kan af­lyt­tes med et enkelt klik på koncerternes ikon: Orkesterstafetten på Den2Radios hjemmeside. Lytterne kan således vælge at høre hele koncerter eller enkelte numre, og koncerterne præsenteres alle af Den2Radios musikvidende med­arbejd­ere.
Samarbejde med D2R
Copenhagen Phil
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C. T: +45 33 91 11 99
copenhagenphil@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2020