Nyhedsbrev # 4 / August 2011 afmeld tip en ven facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Ny hjemmeside

I forlængelse af Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phils nye grafiske identitet i sæsonprogrammet har vi også fået ny hjemmeside. Siden indeholder bl.a. musikchef Uffe Saverys egen blog, hyppigere nyhedshistorier, information om vores koncert-er samt om sæsonens dirigenter, solister og komponister. Og endelig har vi øget fokus på orkestrets musikere, der hver har skrevet deres personlige profil.
Hjemmesiden har skiftet adresse til: www.copenhagenphil.dk

Overvældende interesse for flash mob

I maj 2011 lavede Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil en flash mob med Ravels Bolero på Københavns Hovedbanegård. Det var dagen, hvor sæsonprogram 2011 / 2012 udkom, og for-målet var at komme ud i et forum, hvor orkestret normalt ikke spiller – møde publikum og have en sjov oplevelse.
Et filmhold fra Super16 optog eventen, som vi offentliggjorde på YouTube i slutningen af maj. Og siden da har vi oplevet en overvældende interesse – ikke kun fra Danmark, men fra sym-foniorkestre, bloggere og almindelige mennesker verden over.
På YouTube er videoen i øjeblikket set over 150.000 gange. Alene på det sociale internetmedie, Facebook, er videoen delt over 14.000 gange, og den er blevet vist og kommenteret på blogs i lande som USA, Australien, Spanien og Brasilien.
Foruden at blive omtalt i et stort antal danske aviser, TV2-Lorry, på P4 og direkte i P4-nyhederne, valgte Politiken og Ekstra Bladet at lægge videoen på deres hjemmesider. Og flash mob’en er med i Politikens endnu ikke udkomne Hvem Hvad Hvor 2012.
Endelig har vi modtaget en strøm af rosende ord fra både politikere og publikum. Mange tak!

Bornholmsk tyvstart på
60 minutes of DREAMS

Fredag den 22. juli 2011 bød Hammershus Fairtrade Festival på en smagsprøve på den kommende koncert 60minutes of DREAMS med folkemusiktrioen Dreamers Circus bestående af koncertmester Rune Tonsgaard Sørensen, folkemusiker Ale Carr og jazzmusiker Nikolaj Busk. De tre musikere havde med et lille udpluk af orkestrets strygere fundet vej til solskinsøen, hvor de gav publikum en overraskende oplevelse på festivalens rockscene.
Den lokale anmelder skrev bl.a.: “Med en enorm elegance og lethed dansede de tre fantastiske musikere ind i folkemusik-kens og publikums sjæl. Med nogle teknisk og musikalsk bril-liante numre fyldte de hele festivalpladsen med glade toner. De forbløffede og tryllebandt publikum … genialt godt, uden tvivl. De tre musikeres fantastiske talent var rigtig mange steder samtaleemnet på pladsen efter deres optræden.”
I november 2011 indgår Sjællands Symfoniorkester et tæt sam-arbejde med Dreamers Circus om 60minutes of DREAMS. Dirigenten erstattes af instruktør, forfatter og musiker Kristian Leth, der er med til at udvikle koncertformen, musikvalg og det vi-suelle udtryk. Den musikalske instruktion af orkestret står koncertmester Frederik Øland for. Før koncerten er der mulig-hed for at nyde en let anretning (tillæg), og efter koncerten er Kristian Leth DJ i Loungen.
60minutes of DREAMS spilles i november 2011 i Rønne, Næstved, Helsinge, Osted, Den Sorte Diamant i København samt ved en række koncerter i sydsverige.
Forsmag på 60minutes of DREAMS på Hammershus Fairtrade Festival 2011.

Festlig sæsonåbning

Vi glæder os til en sæsonåbning i tangoens tegn med 60minutes of HEAT i Konservatoriets Koncertsal den 30. september 2011.
Før koncerten byder vi på Musikalsk Markedsplads med kunstner-møder og spisning (tillæg) i foyeren. I salen er Sjællands Strygekvartet og Paolo Russo (bandoneon) support og varmer op i tangoens ånd.
60minutes of HEAT har bl.a. Benjamin Yusupovs Viola Tango Rock Concerto på programmet med Maxim Rysanov på akustisk og elek-trisk bratsch – i værket indgår et ægte tangooptrin med to dansere fra TangoPoetry.
Efter koncerten åbner DJ Lene Oskaria Stengaard og Tango-Poetry Tangosalonen.
TangoPoetry danser til 60minutes of HEAT.
Copenhagen Phil
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C. T: +45 33 91 11 99
copenhagenphil@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2020