Afgørende øjeblikke
Afgørende øjeblikke er Copenhagen Phils seneste bud på en ny måde at præsentere klassisk musik for et stadig bredere publikum. I en serie af seks koncertforestillinger opfører vi symfoniske værker, der markerer et afgørende øjeblik i musikhistorien, verdenshistorien eller komponistens personlige fortælling. Med på scenen og i salen er også nogle af Danmarks bedste skuespillere, folkene bag den populære danske podcast Third Ear samt de visuelle designmagere Dark Matters.
Lær om instrumenterne
Som følge af Corona-krisen, hjemmearbejde og hjemmeskoling lavede Copenhagen Phils musikere lavet små læringsvideoer om deres instrumenter og den musik, orkestret spiller – til alle de børn (og forældre).
Open Orchestra
Open Orchestra [OO] – gå rundt i musikken. Med Open Orchestra ønsker Copenhagen Phil at åbne symfoniorkestret og aktualisere den klassiske musik for et nyt og bredt publikum.
Open Orchestra koncerterne præsenterer en interaktiv symfonisk rejse gennem den klassiske musik. Her kan publikum bevæge sig frit rundt i musikken og komme helt tæt på Copenhagen Phils 65 musikere, der er spredt ud i salen som en musikalsk labyrint. Denne koncert fandt sted den 7. februar 2018 i Egmonthallen på Nationalmuseet.
Roskilde Festival
Orkestrets 70 musikere indtog Roskilde Festival 2017 – oven i købet med hele to koncerter og på festivalens to største scener.
Med sommernavnet, Tivoli Copenhagen Phil, gav orkestret en klassisk koncert under Arena teltets kæmpemæssige teltdug – en koncert, hvor 10.000 publikummer kvitterede med dans og højlydt applaus. Senere samme dag sad 20 musikere klar på Orange Scene, hvor de spillede med et af festivalens hovednavne, Father John Misty, for 50.000 publikummer.
Plænekoncerter i Tivoli
Tivoli Copenhagen Phil har ladet musikken spille i Georg Carstensens gamle have hvert år siden 1843 – og så ved man, at det er blevet sommer. Vi fylder Tivolis Koncertsal med musik – og rykker ud på Plænen med festlige “Tivoli-toner”.
Tivoli Copenhagen Phil
Traditionen tro skifter orkestret hver sommersæson navn til ‘Tivoli Copenhagen Phil’ og står for en stor del af musikken i Tivoli – den eneste forlystelsespark i verden med sit eget professionelle symfoniorkester. Sådan har det været, lige siden Tivoli blev grundlagt i 1843, og H.C. Lumbye og hans orkester: “Det Lumbyeske Selskab” blev hyret til at forestå musikken i haven. Orkestret er vokset siden da – og i vintersæsonen blevet til et landsdelsorkester – men rødderne til Tivoli er fortsat intakte.
Copenhagen Phil Erhverv
I Copenhagen Phil bruger vi musikken, samarbejdet musikerne imellem samt den udvikling og transformation, orkestret de senere år har gennemgået, som fundament i vores nye initiativ over for erhvervslivet. Copenhagen Phil rykker i dag ud til virksomhedsevents med små og mellemstore ensembler – eller med hele symfoniorkestret. Vi skræddersyer oplevelsen til den enkelte arbejdsplads for med musikere fra orkestret, repræsentanter fra organisationen eller musikchef Uffe Savery at kombinere ledelse, organisation og musik på en hidtil uset måde.
Hvem er Copenhagen Phil?
Copenhagen Phil er et symfoniorkester med mange ansigter. Fra store klassiske koncerter med tidens interessante dirigenter og solister, til møder med kunstnere på tværs af genrer i orkestrets 60 minutes koncerter, cd- og filmindspilning, flash mob’s, børne- og familiekoncerter, lokale koncerter på hele Sjælland, pædagogiske skoleprojekter og meget andet. Få her en lille smagsprøve på Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester.
60 minutes of
When Saints Go Machine
I februar 2017 mødte Copenhagen Phil og When Saints Go Machine hinanden og tog på en 60 minutters lang symfonisk rejse ved to udsolgte koncerter i Konservatoriets Koncertsal. Resultatet af det unikke møde kom der denne koncertfilm ud af. Nyd musikken – og skru op for volumen!
Flash mob i metroen
Den 17. april 2012 fik passagererne i Københavns Metro sig en overraskelse. Skærmene på perronerne annoncerede om et ’Klassisk Særtog’, og pludselig lød en fløjte, så en obo og så kom violinerne frem. Copenhagen Phil var i gang med en surprise-koncert, en flash mob, der bød de forbløffede passagerer på Griegs Peer Gynt.
Musik På Tværs
Med Copenhagen Phils pædagogiske projekt, Musik På Tværs, spiller orkestret hvert år skolekoncerter for omkring 6000 børn og unge fra hele Sjælland og de omkringliggende øer. I Copenhagen Phil bringer vi formidlingen af klassisk musik ud, hvor børnene har deres dagligdag. Vi deler det store symfoniorkester op i mindre ensembler og fylder klasseværelserne med musik på højeste niveau. Kulminationen sker i koncertsalen, hvor børnene oplever ‘deres’ musikere i det fine koncerttøj og i den stemningsfulde koncertsal.
Et symfoniorkester
kommer til byen
Copenhagen Phil indtager sjællandske byer for at fylde dem med musik – hele dagen. Således er borgere i foreløbig Holbæk, Roskilde og Næstved blevet mødt med levende musik på højeste niveau. Vi spiller i hele byen lige fra de lokale folkeskoler, plejehjem, sygehuse, biblioteker, politistationer og for det lokale erhvervsliv m.m. Musikdagene kulminerer med en stor og festlig familiekoncert med musikalske højdepunkter og en kendt personlighed i front – i 2017 var Michael Carøe koncerternes syngende konferencier. Projektet bliver til i tæt samarbejde med de involverede kommuner.
Børnesang – “Jeg ved en lærkerede”
1000 skolebørn sang i april 2017 “Jeg ved en lærkerede”, da de deltog i en børnekoncert som en del af Copenhagen Phils formidlingstilbud “Musik På Tværs”. Hvert år spiller orkestret for 6000 skolebørn fra hele Sjælland – både i klasselokalet og i koncertsalen. Her tegner og fortæller Carl Quist-Møller live til musikken og tager børnene med på en rejse ind i den klassiske musiks fortryllende univers.
Gymnasiekor koncert
250 gymnasiekor-sangere fra hele Sjælland lagde den 31. marts 2017 vejen forbi Konservatoriets Koncertsal, hvor de side om side med orkestrets musikere, tre solister og Kammerkoret Hymnia fyldte scenen til bristepunktet. Musikken var Gades Elverskud. På dirigentpodiet stod Michael Bojesen.
Copenhagen Phil Erhverv / Novo
Funderet i den klassiske musik og ledelsesteorier besøgte ‘Copenhagen Phil Erhverv’ Novo Nordisk med en skræddersyet oplevelse – der havde virksomhedens kerneværdier som omdrejningspunkt.
Med musikere fra orkestret og musikchef Uffe Savery blev begreber som ledelse, organisation og musik kombineret på en hidtil uset måde. Til stor begejstring hos Novo Nordisk’s ansatte.
60 minutes
Få en smagsprøve på Copenhagen Phils unikke 60 minutes koncerter, der har bragt genren ‘indie-classical’ til Danmark, i vores 60 minutes stop motion film med Efterklang. Efterklang spillede tre udsolgte og anmelderroste koncerter med orkestret i oktober 2012.
Flash mob på Hovedbanen
Den 2. maj 2011 lavede Copenhagen Phil en flash mob på Københavns Hovedbanegård. De mange rejsende spærrede både øjne og ører op, da musikchef Uffe Savery satte Ravels Bolero igang på lilletromme. Efterhånden stødte alle 74 musikere til og fyldte den store hal med musik blandet med højtalerkald.
Musik med Mere
“Musik Med Mere” er et crash kursus i den klassiske musik for hele familien. Koncerterne er netop tiltænkt hele familien og har siden premieren i 2014 været en stor succes. Som noget helt særligt inviteres lokale musikskoleelever med på scenen, hvor de sidder iblandt de professionelle musikere. Musikken er klassiske “hits” som bl.a. Star Wars, Vivaldis De Fire Årstider, Mozarts Klarinetkoncert, Tjajkovskijs Svanesøen og Wagners Valkyrie-Ridtet.