Copenhagen Phil




Sigurd Barrett
Luk

Sigurd Barrett

Sigurd Barrett er 51 år og dansk pianist, entertainer, komponist og forfatter. Han blev i 1992 uddannet cand.phil. i musikvidenskab fra Aarhus Universitet med speciale i russisk rock. Han er kendt og elsket af alle generationer i Danmark. Han har underholdt de voksne i både Hit med Sangen på DR1, Sigurds Ulvetime på DR2, ved nytårskoncerter med alle danske symfoniorkestre og med sit forrygende Piano Show ved firmafester, kongresser, festivals og lukkede arrangementer de sidste 25 år. Sjældent forlader Sigurd scenen uden stående applaus. “Vor generations Victor Borge” skrev Berlingske om showet, hvor Barrett bl.a. blander fem publikumsønsker og spiller dem på én gang – samt digter en sang på stedet om fem dagsaktuelle emner, som publikum vælger på stedet.

Barretts musik spænder over mange musikalske stilarter og med sine optrædener på scener over hele landet og i særdeleshed i en række tv-udsendelser, er han blevet en markant person i dansk musikliv. Det skyldes ikke mindst hans evne til at formidle store og vigtige kulturbærende historier for børn i et musikalsk univers. Historierne er så godt fortalt, at også de voksne får meget ud af dem. Sigurd har blandt andet skabt tv-programmerne Sigurd & Symfoniorkestret, Sigurd & Big Bandet samt Sigurd & Operaen, som introducerer børn til henholdsvis klassisk musik, jazz og opera, og han har formidlet Bibelens fortællinger og historier om de nordiske og græske guder. Barretts evner til at fortælle komplekse historier og gøre dem relevante og nærværende for børn blev i 2009 honoreret med Rosenkjærprisen.

Med kunder som Maersk, Lego, Danske Bank, Novo Nordisk, Nordea, Jysk, Nationalbanken, Folketinget og H/M Dronning Margrethe har Sigurd spillet for næsten alt og alle i dette land – og hans piano show er et sikkert hit til ethvert arrangement for det voksne publikum.