Copenhagen Phil
Lars Mikkelsen
Luk

Lars Mikkelsen, skuespiller

Lars Mikkelsen er født i 1964 og blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1995. Kort efter fik han sin debut på Aalborg Teater i stykket Dracula. Siden har han spillet på de største danske teatre, ikke mindst Det Kongelige Teater.

Lars Mikkelsen har medvirket i talrige skuespil, ligesom han har en omfattende tv- og filmkarriere i Danmark samt internationalt. Hans rolle som Troels Hartmann i DRs Forbrydelsen (2007) gav ham massiv opmærksomhed og førte til roller i internationale produktioner bl.a. i den britiske tv-serie Sherlock (2010), i tredje sæson af den amerikanske succes tv-serie House of Cards (2013) – hvilket han selv har kaldt ét af sin karrieres højdepunkter – samt en af hovedrollerne i den internationale krimiserie Mord Uden Grænser (2015) og senest den stort-anlagte Netflix serie The Witcher (2019).

Lars Mikkelsen har for sin medvirken i tv-serier, film og teaterproduktioner modtaget flere priser – bl.a. Teaterpokalen i 2007 samt i 2010, hvor han modtog sin første Robert som årets mandlige hoved­rolle for sin rolle i Headhunter.