Copenhagen Phil
Københavns Drengekor
Luk

Københavns Drengekor

Koret har siden 1959 været fast tilknyttet Københavns Domkirke, Vor Frue Kirke, hvor drengene deltager i kirketjeneste ved højmesserne og ved vesperne. Før 1959 var koret tilknyttet Christiansborg Slotskirke. Københavns Domkirke danner også ramme om de tradi­tions­rige kirkemusikaftener på udvalgte fredag aftener i sæsonen.

Koret medvirker ofte ved begivenheder og officielle arrangementer i og omkring Kongehuset. I forbindelse med korets 75-års jubilæum i 1999 fik koret af Dronning Margrethe lov til at bruge tilnavnet Det Kongelige Kantori. De senere år har det været en stor ære for Københavns Drengekor at spille en musikalsk rolle som kongeligt kantori ved vielsen af H.K.H. Kronprins Frederik og H.K.H. Kronprinsesse Mary i Københavns Domkirke i 2004 samt ved flere kongelige dåbshandlinger.

Med et vidtspændende repertoire fra bestillingsværker af førende komponister som Poul Ruders, Bernhard Lewkovitch, Per Nørgaard, Vagn Holmboe og Palle Mikkel­borg m.fl. tilbage til den allertidligste fler­stemmighed har koret igennem årene vundet ry som et af de fineste af sin art, og koret har givet koncerter i alle dele af verden og ved utallige internationale musikfestivaler. Koret har endvidere deltaget i pro­duk­tioner for radio og fjernsyn i Danmark såvel som i udlandet, og en stor cd-produktion på selskaber som EMI, Decca, Vanguard, Chandos, Kontrapunkt, Dacapo og Danica Records har medvirket til korets fornemme internationale ry. Dertil har Københavns Drengekor vundet adskillige priser.

Koret er blevet dirigeret af personligheder som Benja­min Britten, Ernest Ansermet, Raphael Kubelik, Gui­seppe Sinopoli, Andrew Davies, Sir Charles Mackerras, Christopher Hogwood, Paul McCreesh og Vladimir Ashke­nazy. Endvidere har koret gennem de seneste år sam­arbejdet med ledende koncertagenter såsom Dell’Arte i Sydamerika, Wu Promotion i Kina og Sydney Opera House Trust i Australien.

Københavns Drengekor har siden 1991 været ledet af Ebbe Munk.