Copenhagen Phil
Katrine Gislinge, klaver
Luk

Katrine Gislinge, klaver

Katrine Gislinge er en dansk pianist, der de sidste to årtier har etableret sig som en af Skandinaviens mest markante pianister med både solo- og kam­mer­musik­koncerter over det meste af Europa.

Hun er uddannet på Det Kgl. Danske Musik­kon­ser­va­to­ri­um hos Anne Øland med debutkoncert i 1992. Videre studier har hun taget hos Seymour Lipkin i New York, Boris Berman på Yale University og Peter Feuchtwanger i London. Derudover har hun bl.a. spillet på fest­i­val­er som Lockenhaus, Festival de radio France et Montpellier, Cervantino Festival Mexico, Bergen fest­spillene og London City Festival. Katrine Gi­slin­ge har bl.a. spillet med musikere og dirigenter som Gustavo Dudamel, Eri Klas, Kurt Sanderling, Heinrich Schiff, Gidon Kremer, Emanuelle Pahud, Gerard Causse, Jin Wang og Augustin Dumay.

I 1999 indspillede Katrine Gislinge cd’en Piano Works på Deutsche Grammophon og var dermed den første danske pianist til at udgive på dette pladeselskab. Katrine Gislinge er kendt for at
arbejde i det klassiske repertoire herunder alle koncerter af Mozart og Beethoven. Men hun spiller også romantik såsom koncerter af Schumann, Chopin og Tjajkovskij.

Derudover har Katrine Gislinge spillet i adskillige radio- og tv-transmissioner og været dommer ved flere klaverkonkurrencer. Hun er medlem af Den Danske Klavertrio, som også består af violinist Lars Bjørn­kjær og Copenhagen Phils solocellist Toke Møldrup. Dertil er hun bestyrelsesmedlem i Wilhelm Hansen Fonden.