Copenhagen Phil
Johannes Weisser, baryton
Luk

Johannes Weisser

Den norske baryton Johannes Weisser har etableret sig som en af de mest spændende europæiske sangere i sin generation.

For nylig har han optrådt på Salzburg-festivalen, Staatsoper Berlin, Teatro Real Madrid, Théâtre de La Monnaie i Bruxelles, Théâtre des Champs-Elysées, Canadian Opera Company, Festspielhaus Baden-Baden, Komische Oper Berlin, Norwegian National Opera, Royal Danish Opera og Edinburgh International Festival. Han har arbejdet med dirigenter som Herbert Blomstedt, Andris Nelsons, Kirill Petrenko, Thomas Dausgaard, Adam Fischer, René Jacobs, Ingo Metzmacher, Marc Minkowski, Giovanni Antonini, Vasily Petrenko og Trevor Pinnock.

Johannes Weisser har optrådt i titlerollen til Tjajkovkijs Eugene Onegin, som ‘Germont’ i La Traviata, som ‘Don Giovanni’ og ‘Leporello’ i Don Giovanni, ’Guglielmo’ i Così fan tutte, ‘Papageno’ i Tryllefløjten, ‘Don Pizarro’ i Fidelio, ‘Schaunard’ i La Bohème, ‘Malatesta’ i Don Pasquale, ‘Mr. Flint’ i Billy Budd samt og titelrollen i Griegs Peer Gynt. På Staatsoper Berlin optrådte han i 2017 i Purcells King Arthur. Med Freiburgs Barokorkester og René Jacobs turnerede Johannes Weisser med Beethovens originale Leonore, hvor han sang rollen som ‘Don Pizarro’.

Johannes Weisser er en meget efterspurgt koncert- og oratoriesanger med repertoire, der spænder fra det tidlige 17. århundredes musik fra Monteverdi til værkerne fra Weill, Britten og nutidige komponister. Med Oslo Symfoniorkester sang han for nylig Mahlers Des Knaben Wunderhorn. Det Norske Radioorkester inviterede ham til at synge Mahlers Kindertotenlieder.

Denne sæson optræder han i Beethovens Missa Solemnis med Freiburgs Barokorkester og Mendelssohns Erste Walpurgisnacht ved Klarafestivalen. Med Akademie für Alte Musik Berlin turnerede han med Matthäus-Passionen i hele Europa. Johannes Weisser er en dygtig lied-sanger og har fået international anmelderros for sine optrædener med Schumanns Dichterliebe og Griegs Vinjesange og for hans nylige optræden på Eppaner Lied Festival instrueret af den legendariske Brigitte Fassbaender. Hans indspilning af Grieg sange har modtaget international kritik.

Johannes Weisser er bredt kendt for de mange prisvindende cd-udgivelser. I 2013 var han nomineret til en Grammy i kategorien for bedste operaudgivelse for sin rolle som ‘David’ i Ståle Kleibergs opera David og Bathsheba – en indspilning med Trondheim Symphony Orchestra dirigeret af Tönu Kaljuste.

Johannes Weisser har studeret på Musikkonservatoriet i København og ved Det Kongelige Danske Operaakademi i København hos Susanna Eken. I foråret 2004, debuterede han som 23årig på den norske nationalopera såvel som på Komische Oper Berlin – i begge huse som ‘Masetto’ i Don Giovanni. Han er bosiddende i Oslo.