Copenhagen Phil
Dreamers' Circus
Luk

Dreamers’ Circus

Den unge trio, Dreamers’ Circus, er en ny drivkraft inden for nordisk verdensmusik. De er nyskabende, moderne og uendeligt innovative i deres tilgang til musikken. De henter inspiration fra folkemusikkens dybe traditioner og omdanner den til noget lyst, skinnende og nyt. Og netop dét har begejstret publikum verden over.

Dreamers’ Circus er: Nikolaj Busk (Danmark) på klaver og harmonika, Ale Carr (Sverige) på nordisk cittern og Rune Tonsgaard Sørensen (Danmark) på violin – Rune er tilmed medlem af den succesfulde Den Danske Strygekvartet og tidligere koncertmester i Copenhagen Phil.

De tre musikere i Dreamers’ Circus er hver især anerkendte og verdensturnérende musikere. Med stor akustisk kraft og enorm fleksibilitet undersøger bandet det musikalske materiale i et cirkus af spontane, kreative og eksplosive arrangementer. Deres utrolige teknik og fuldkomne musikalitet blander alle dele af deres verdener – der sammen resulterer i store, musikalske oplevelser. Bandets åbne tilgang til folkemusik har gjort dem kendte for at lave grænsesøgende projekter, og de samarbejder med andre ensembler og artister på tværs af genrer. Herunder regelmæssigt med Den Danske Strygekvartet og med Copenhagen Phil.

Dreamers’ Circus er opfindsomme og talentfulde i deres tilgang til folkemusikken og henter inspiration både i Danmark og Sverige, men også Island, Finland og det vindblæste Færøerne. Trioen har vundet fem prestigefyldte danske musikpriser, har turneret i hele Europa og givet koncerter i bl.a. Japan og Sydney Opera House. Deres første amerikanske turné i 2019 åbnede ører, øjne, sind og hjerter.

Dreamers ’Circus betragter deres traditionelle rødder som et udgangspunkt og er bevidste omkring, at traditioner ikke bør ikke være en hæmsko. Denne eventyrlystne holdning kombineret med deres enestående musikerskab har bragt dem i førerpositionen på både den nordiske folkemusik- og verdensmusikscene.