Copenhagen Phil
Dreamers' Circus
Luk

Dreamers’ Circus

Dreamer’s Circus er ét af Danmarks mest blomstrende og virtuose folkbands. Dreamers’ Circus består af violinisten Rune Tonsgaard Sørensen, som også er en del af den succesfulde, Den Danske Strygekvartet – derudover er han tidligere koncertmester i Copenhagen Phil. Skånske Ale Carr spiller cittern og er desuden medlem i det danske band Basco. Sidste medlem i trioen er 10-dobbelte Danish Music Award vinder Nikolaj Busk som har kunnet høres med blandt andet Trio Mio, Hal & Nikolaj og Sofia Karlsson.

På rekordtid har den skandinaviske folkemusiktrio høstet anerkendelse for deres nytænkende og fængende univers. Med flydende lethed føres musikken ud i nye afkroge, hvor de udforsker det forjættede land mellem folkemusik og klassisk musik, hvor Sibelius, Vivaldi, Mozart, Grieg og Nielsen er en naturlig del af trioens repertoire.

De tre musikere i Dreamers’ Circus er hver især anerkendte og verdensturnérende musikere. Med stor akustisk kraft og enorm fleksibilitet undersøger bandet det musikalske materiale i et cirkus af spontane, kreative og eksplosive arrangementer. Deres utrolige teknik og fuldkomne musikalitet blander alle dele af deres verdener – der sammen resulterer i store, musikalske oplevelser. Bandets åbne tilgang til folkemusik har gjort dem kendte for at lave grænsesøgende projekter, og de samarbejder med andre ensembler og artister på tværs af genrer bl.a. Den Danske Strygekvartet, Kristian Leth, Gustaf Ljunggren, Esbjerg Ensemble, Storstrøms Kammerensemble, Rishab Prasanna og The William Blakes.

Dreamers’ Circus fik flotte anmelderroser for albummet A Little Symphony fra 2013. Til Danish Folk Music Awards 2013 vandt de ‘Årets Talentpris’ og ‘Årets Album’, mens Ale Carr modtog ‘Årets Kunstner’. Desuden blev Ale Carr og Nikolaj Busk nomineret i kategorien ‘Årets Komponist.’