Copenhagen Phil
Den Danske Strygekvartet
Luk

Den Danske Strygekvartet

Siden debuten i 2002 har Den Danske Strygekvartet etableret sig som ét af verdens førende klassiske musikensembler. Kvartetten er kendetegnet ved teknisk perfektion, spilleglæde og en innovativ tilgang til programlægning og musikpræsentation. De har vundet førstepriser i en lang række nationale og internationale konkurrencer: I 2004 vandt de P2’s kammermusikkonkurrence, i 2005 vandt de Trondheim Kammermusikkonkurrence og i 2009 vandt de London International String Quartet Competition. De har desuden modtaget Carl Nielsen Prisen i 2011 og Wilhelm Hansen Fondens hæderspris i 2015. To gange har de været artist in residence på Danmarks Radio (2006 og 2018). Desuden har de været artist in residence i Lincoln Center i New York City 2013- 2016.

Den Danske Strygekvartet har indspillet alle Carl Nielsens strygekvartetter på Dacapo i 2007 og 2008. Udgivelserne blev godt modtaget og blev bl.a. udvalgt som ’Editors Choice’ på det tone-angivende internationale magasin The Gramophone. Efterfølgende udgav Den Danske Strygekvartet to CD’er, som fokuserer på nordisk folkemusik (Wood Works i 2013 og Last Leaf i 2016). Begge indspilninger blev sensationer i den internationale musikverden og vandt adskillige priser. Sidenhen har Den Danske Strygekvartet fordybet sig i indspilningsprojektet Prism på det anerkendte label ECM. Prism er fem indspilninger, som præsenterer Beethovens sene strygekvartetter i en helt ny kontekst. De to første indspilninger har modtaget et utal af positive anmeldelser og været nomineret til en Grammy.

I 2020-2021 introducerer Den Danske Strygekvartet DOPPELTGÆNGER. Et 4-årigt internationalt projekt, hvor nye bestillingsværker af nulevende, anerkendte komponister – Bent Sørensen, Lotta Wennäkoski, Anna Thorvaldsdottir og Thomas Adès – opføres med fire mesterværker af Schubert. Hver sæson uropfører Den Danske Strygekvartet et nyt bestillingsværk i selskab med dets doppeltgænger dvs. den Schubert kvartet eller kvintet, som værket er inspireret af. Det første bestillingsværk komponeret af Bent Sørensen opføres i Carnegie Hall i februar 2021 sammen med Schuberts kvartet i G-dur (D.887).

Den Danske Strygekvartet giver cirka 100 koncerter årligt på de væsentligste internationale koncertscener bl.a. Wigmore Hall, Carnegie Hall, Berliner Filharmonien og Elbfilharmonien i Hamborg. Derudover arrangerer kvartetten klassiske koncerter i Danmark bl.a. deres årlige DSQ Festival på 14. år, og siden 2016 har de kurateret koncertserien Series of Four. De er desuden Ensemble in Residence på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor de bidrager til at forme fremtidens musikere.

www.danishquartet.com