Copenhagen Phil
Den Danske Strygekvartet
Luk

Den Danske Strygekvartet

Den Danske Strygekvartet er en kvartet i inter­na­tio­nal verdensklasse. Kvartetten har en særligt medrivende spillestil, der stråler af stor teknisk kunnen og musisk kvalitet, en enorm glæde ved at spille og en forfriskende tilgang til de velkendte klassiske værker.

Kvartetten blev stiftet i 2001 og efter debuten i 2002 på Copenhagen Summer Festival blev de anset som nogle af de mest lovende musikere i den klassiske musikverden. De har siden optrådt i USA og hele Europa; særligt i Storbritannien og Tyskland.

Fra sæson 2013/2014 tog ensemblet del i det pre­stige­fyldte Chamber Music Society of Lincoln Center program. Deltagelsen har bragt kvartetten på turné i store dele af udlandet og indebærer indspilninger samt medvirken i radio, tv, bl.a. på BBC, og diverse musik formidlingsprojekter.

New York Times har beskrevet kvartetten som ‘et overflødighedshorn af strygere serveret med ung­dom­melig energi og sanselige krydderier.’ Kvartetten består af Rune Tonsgaard Sørensen (modtager af Kronprinsparrets Stjernedryspris 2013), violinist Frederik Øland, begge tidligere koncert­mestre i Copenhagen Phil, samt Asbjørn Nørgaard, bratsch, og Frederik Sjölin på cello.

Den Danske Strygerkvartet har modtaget en lang række priser, blandt andet Carl Nielsen Legatet i november 2011. Som det yngste ensemble nogensinde vandt kvartetten 1. pris såvel som publikumsprisen ved P2’s kammermusik­konkurrence i 2004, og i løbet af de følgende 2 måneder løb de med 1. prisen i yderligere to konkurrencer: Vagn Holmboe stryge­kvartet­konkurrence og Charles Hennen International Chamber Music Competition i Holland.

I 2006 inviterede DR kvartetten til at være ’DR-kunstnere’. Det medførte blandt andet solooptrædener med DR SymfoniOrkestret og DR Underholdnings­Orkestret. I DRs studier indspillede kvartetten Carl Nielsens strygekvartetter, som udkom i 2007 og 2008 på Dacapo og fik imponerende anmeldelser.

I 2005 vandt de 1. prisen og publikumsprisen i Trondheim International String Quartet Competition samt 1. prisen og fire specialpriser ved den 11. London International String Quartet Competition i 2009.

I 2010 blev de fire udråbt som NORDMETALL Ensemble prisvindere på Mecklenburg-Vorpommern Festival i Tyskland.

Den Danske Strygekvartets mentor og lærer helt fra begyndelsen er professor Tim Frederiksen.

Strygekvartetten har desuden deltaget i en lang række Master Classes og modtaget undervisning hos Tokyo- og Emerson Quartets, Alasdair Tait, Paul Katz, Hugh Maguire, Levon Chilingirian, Are Sandbakken, Mats Zetterquist og Jan-Erik Gustafsson.

www.danishquartet.com