Copenhagen Phil
Cassandra Lemoine, sopran
Luk

Cassandra Lemoine

Den canadisk/portugisiske sopran, Cassandra Lemoine, er uddannet ved Det Kgl. Teater, hvor hun debuterede på Det Kgl. Teater ‘Papagena’ i Mozarts Tryllefløjten i 2017. I sæson 2019/2020 vendte hun tilbage til Det Kgl. Teater som ‘Johanna’ i Stephen Sondheims musikalske dramathriller Sweeney Todd efterfulgt af hendes debut på Operaen i København med Mozarts Bortførelsen fra Seraillet.

Efter at have afsluttet sin bachelor i musik ved University of Victoria i Canada flyttede Cassandra til København for at fortsætte sin uddannelse. Hun har optrådt som ‘Grete’ i Humperdincks opera Hans og Grete, som ‘Drusilla’ i Monteverdis L’incoronazione di Poppea, ‘Eurydike’ i Glucks Orfeus og Eurydike, ‘Dalinda’ i Händels Ariodante, ‘Madame Herz’ i Mozarts Skuespilsdirektøren, ‘The Vixen’ i Janáčeks Cunning Vixen, ‘Prinsessen’ og ‘Ilden’ i Ravels L’enfant et les sortilèges, ‘Lucia’ i Brittens Lucretia, ‘Pamina’ i Mozarts Tryllefløjten, ‘Oberto’ i Händels Alcina, ‘Ophélie’ i Ambroises Hamlet og ‘Sophie’ i Strauss’ Rosenkavaleren.

Cassandra Lemoine har også sunget den ikoniske rolle som ‘Christine Daaé’ i Andrew Lloyd Webbers musical The Phantom of the Opera på Det Ny Teater. Hun har optrådt flere gange på Copenhagen Opera Festival samt på Roskilde Festival med OperaRap: Opera Meets Rap.

I Canada har Cassandra sunget rollen som ‘Kuchtík’ i Dvoráks opera Rusalka samt ‘Hanne’ i Lehars The Merry Widow på Opera Nuovain Edmonton, ‘Belinda’ i Purcells Dido og Aeneas samt ‘Cis’ i Benjamin Brittens Albert Herring på Pacific Operain Victoria. I England har hun sunget ’Papagena’ i Tryllefløjten og ‘Hebe’ i Rameaus Les Indes Galantes på Woodhouse Opera Festival. Cassandra Lemoine sang rollen som ‘Zabel’ i Alfredo Keils opera A Serrana på Zezere Festival i Portugal, og hun fik sin amerikanske scenedebut i 2018 som solist med The Bach Choir of Bethlehem på Bach Festival i Pennsylvania, hvor hun optrådte og indspillede Bachs H-mol messe, Cantata 21 Ich hatte viel Bekümmernis og Händels Ode on St.Cecilia’s Day med Analekta Records.

Cassandra Lemoine er en efterspurgt koncertsolist inden for både barokmusik og nutidig musik. Hun fik sin solistdebut med Concerto Copenhagen på Hindsgavl Festival med Bachs Wedding Cantata under ledelse af oboisten Alfredo Bernardini, hun har optrådt med Jordi Savall på Næstved Early Music Festival, og hun forbliver en fast solist med Camerata Øresund ledet af violinisten Peter Spissky.

Dertil har Cassandra Lemoine sunget ved adskillige premierer af nykomponerede værker bl.a. som ‘Poeten’ i kammeroperaen Son of Heaven af ​​Moto Osada ved Vadstena-Akademien i Sverige samt som sopransolist i Nu og Efter af Niels Rosing-Schow skrevet til 150-årsdagen for Det Kgl. Danske Musikkonservatorium under ledelse af Michael Schønwandt.