Copenhagen Phil

Viveca Löfgren
Luk

Viveca Löfgren

Jeg er født i 1983 og kommer fra Sverige.

Da jeg som 8-årig gerne ville spille cello, sagde mine forældre: “Er det ikke lidt tungt og bøvlet at bære rundt på?”. Mange år senere sidder jeg så på pladsen som piccolofløjtenist i Copenhagen Phil – for heldigvis opdagede jeg, at fløjten er det smukkeste og mest vidunderlige instrument, så jeg er ikke ked af, at jeg valgte det.

Da jeg gik på musikgymnasiet i Lund, fandt jeg ud af, at jeg ville arbejde i et symfoniorkester. Jeg studerede et år på Sundsgårdens Folkhögskola i Helsingborg, før jeg begyndte på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Henrik Svitzer. Jeg var også på udveksling på Conservatoire Supérieur Musique et Danse i Lyon hos Philippe Bernold. Jeg har fået undervisning i piccolofløjte af Russel Itani (DR Symfoni­Orkestret) og Vincent Cortvrint (Concert­gebouw­orkest) i Amsterdam. Jeg startede som assistent i Copenhagen Phil i 2013 og vandt pladsen et år senere.

Jeg er utrolig taknemlig for og glad over at arbejde i dette dejlige orkester, som er inde i en rivende udvikling. Jeg glæder mig til at se, hvad fremtiden bringer!