Copenhagen Phil









Troels Nielsen
Luk

Troels Nielsen

Jeg er født i 1951 og bor i Vangede.

Jeg voksede op på en lille gård udenfor Herning og fik i 1970 min sproglige studentereksamen fra Herning Gymnasium. Som 16årig begyndte jeg at spille kontrabas og fik undervisning hos den entusiastiske lokale bassist Per Kruse Hansen. Stærkt inspireret af Askov-stævnerne og en sæson i Jysk Akademisk Orkester søgte jeg i 1972 ind på Vestjysk Musikkonservatorium. Her havde jeg en skøn tid med Finn Hansen som en glimrende lærer. Jeg fik Diplomeksamen i 1978 og senere fulgte et studieophold hos Franco Petracchi i Siena.

I sæsonen 1979-80 fik jeg kontrakt i Copenhagen Phil efterfulgt af fire måneders kontrakt i Det Kgl. Kapel inden ansættelsen i vores orkester i 1981. I 90erne var jeg bassist i Louisiana Museum Art Ensemble og medvirkede i Camerata-korets indspilning af Messias. Jeg skriver desuden lidt i orkestrets Venneforenings blad, Orkesternyt.

Jeg har altid nydt at spille i vores skønne orkester. Jeg glæder mig til fortsat at spille hele det tradi­tionelle repertoire – ikke mindst opera samt alt, hvad man måtte finde på af sjov – både i Tivolis Symfoniorkester og Copenhagen Phil.