Copenhagen Phil









Tage Christensen
Luk

Tage Christensen

Jeg er en 57’er – og efterhånden en af ’de gamle’ i orkestret. Jeg er født ved Holbæk og har gået i skole i Kolding, hvor jeg fik en klarinet i hånden, da den lokale musikskole skulle oprettes i 1968.

Senere blev jeg optaget på Konservatoriet i Esbjerg. Jeg fik i 1983 job i Dronningens Vandrende Garde – men slap ud derfra i 87, da jeg vandt en konkurrence i Sjællands Symfoniorkester. Her har jeg spillet siden. Dog havde jeg et par års orlov, hvor jeg underviste i musikskoler på Lolland.

Efter endt orlov havde familien ikke råd til at flytte tilbage til storbyen, så vi bosatte os i Eskilstrup på Nordfalster, hvor vi kunne købe 10.000 m2 til små penge. Så jeg er nok den musiker i København, der bor længst fra sit arbejde. DSB nyder godt af mig – og jeg er endnu ikke kommet for sent til en koncert.

Noget der betyder meget for mig, er formidlingen af vores virke til børn og unge, hvilket i den grad giver mening – og er meget vigtig for orkestrets overlevelse. Jeg tog derfor i 2012 en uddannelse som Kunst og Kulturformidler for børn og unge – hvilken jeg nu bruger i mit deltidsarbejde i administrationen, hvor jeg er ansat som Børne og Unge Producent. Så nu er jeg kun 60 % i orkestret.