Copenhagen Phil

Steffen Helmuth Madsen
Luk

Steffen Helmuth Madsen

Jeg er født i 1952 og bor i dag i Hellerup.

Alle i min nærmeste familie spillede et eller flere instrumenter på forskellige amatørniveauer. Efter den tidlige barndom med dans, sang og lidt klaverspil kastede jeg min kærlighed på celloen. I en krog ved siden af mine bedsteforældres klaver stod en lille cello ubenyttet hen. Det skulle hurtigt vise sig, at den havde stået og ventet på mig.

Jeg blev optaget på det Fynske Musikkonservatorium i 1972 og konkurrerede mig i 1975 til en stilling i Odense Byorkester. I de følgende år tog jeg sideløb­ende privat undervisning hos Asger Lund Christiansen og Erling Bløndal Bengtsson. Odense Byorkester blev i 1979 afløst af Copenhagen Phil. Derudover har jeg haft et vikariat i Det Kgl. Kapel og fra 1993-98 spillede jeg i Louisiana Museum Art Ensemble. Orlov fra orkestrene indimellem har desuden givet mig mulig­hed for udlandsstudier hos blandt andre Ralph Kirsh­baum.

Jeg vil gerne spille flere store værker i samarbejde med konservatoriets afgangsstuderende. Og så håber jeg, vi får mulighed for at fortsætte den kunstne­riske udvikling, vi har oplevet de seneste år, at vi vil nå ud til et bredere publikum, og at vi bevarer den positive og gode ånd, der altid har været i orkestret.