Copenhagen Phil

Rasmus Nørby
Luk

Rasmus Nørby

Jeg er født i 1972 og bor i Rungsted.

Jeg begyndte at spille violin på Musikhøjskolen på Frederiksberg som 8årig, men skiftede efter fem år til bratsch.

I 1991 blev jeg optaget på Det Kgl. Danske Musik­konservatorium og uddannede mig hos professorerne Tim Frederiksen og Josef Kodusek. Under studietiden havde jeg et halvt års Erasmus stipendium med udveksling til Hochschule für Musik i Köln. Efter min diplomeksamen var jeg periodevis kontraktansat i Copenhagen Phil, mens jeg i 1997-1998 videreuddannede mig i Rom.

I 1997 blev jeg fastansat her i orkestret. Jeg har assisteret på udlandsturnéer i DR SymfoniOrkestret og Aalborg Symfoniorkester og været aktiv som kammer­musiker ved bl.a. Hindsgavl Slots Sommerkoncerter og Copenhagen Phils ½12 Kammerkoncerter. Siden 2003 har jeg været tillidsmand for orkestrets musikere.

Jeg håber, at vi også fremover er et programmæssigt nysgerrigt orkester, og at vi med nye koncertformater og markedsføring kan få et endnu større publikum i tale i København og på hele Sjælland.

Jeg vil gerne spille Hindemith: Metamorfoser, Bartok: Divertimento og Klaverkoncert nr. 3, Tchaikovsky: Valse Scherzo, Schubert: 2. symfoni og Berlioz: Harold i Italien.