Copenhagen Phil

Niels-Jørn Jessen
Luk

Niels-Jørn Jessen

Jeg er født i 1955.

Jeg har altid været vild med lyden af messingblæsere og kan fra min tidligste barndom i Nigeria huske lyden af det lokale spejderorkester. Jeg begyndte på trompet som 10årig hos kirkesangeren i Skrydstrup (Sønder­jylland), som også var en habil trompetist.

Jeg startede på Det Fynske Musikkonservatorium i 1974. Herfra gik vejen til Cirkus Benneweis’ omrejsende teltcirkus og en Diplomeksamen på Royal Academy of Music i London. Jeg har arbejdet freelance i London, været ansat i det Fynske Livregiments Musikkorps og i 1983 tog jeg Musikpædagogisk eksamen fra Det Fynske Musikkonservatorium. Jeg har været forbi Den Kgl. Liv­gardes Musikkorps og studeret på Northwestern Univer­sity i Chicago. Og i 20 år har jeg spillet i Royal Danish Brass samt siden 1995 undervist på MGK på Sankt Annæ Gymnasium.

Jeg har altid været glad for at spille i vores orkes-ter, der har givet mig mange store musikalske oplev­elser. Jeg er glad for vores gode udvikling og for, at messingsektionen og paukerne skifter til naturinstru­menter, når vi spiller wienerklassisk. Det giver flere farver at spille med og mere varierede oplevelser.

Mit ønske er, at endnu flere mennesker må opleve, hvordan musik som intet andet uden ord og billeder kan påvirke det dybeste i mennesket.