Copenhagen Phil

Martin Reinhardt
Luk

Martin Reinhardt

Jeg har spillet i Copenhagen Phil siden sommeren 2015 – sjovt nok startede jeg her med at spille de samme værker (Sjostakovitjs 10. og Mahlers 3. symfoni), som jeg sluttede med i mit orkester gennem 13 år, Berliner Staatskapelle. Kursen blev sat mod Danmark og Copenhagen Phil, hvor jeg vandt en stilling som basbasunist.

Jeg blev født i Bjergby i Vendsyssel (hvor min far Helge Reinhardt var leder af Vendsyssel Egnsteater). Og heldigvis var der i Hjørring en musikskolelærer, Gunnar La Cour, som i 80erne og 90erne lærte så godt fra sig, at mange af hans elever senere blev professionelle musikere. Jeg var igennem de fleste messinginstrumenter: Kornet, horn, euphonium, tenorbasun og basbasun, før mine forældre sagde stop. Der var ikke plads til en tuba i bilen! Det blev basbasunen, der vandt, og udover La Cour fik også basunist i Aarhus Symfoniorkester Rolf Sandmark mig i gang med musikken.

I 1996 forlod jeg som 19-årig Danmark. Efter et års højskoleophold i Norge studerede jeg fem år på Royal Northern College i Manchester, herefter gik turen til Berlin; studier, arbejde, diplom og koncerteksamen. Fra 2002 til 2004 var jeg praktikant i Berliner Staatskapelle, blev så fastansat og spillede her i 13 år. Sideløbende underviste jeg på bl.a. Hans Eisler Hochschule für Musik og i seks år på Fondacion Barenboim-Said i Sevilla. Også spilletid i BBC Philharmonic, Deutsche Symphonieorchester, Berliner Philharmonikerne og Hamburger Staatsoper er det blevet til.

Jeg sagde farvel til mange gode og dygtige kollegaer i Berliner Staatskapelle, men der er ikke tvivl om, at det er en ønskedrøm at vende tilbage til Danmark. Ud over at spille mere skandinavisk musik i fremtiden (der spilles ikke meget Nielsen og Sibelius i Berlin) ser jeg i Danmark frem til at få større muligheder for solo og ensemblespil og til aktivt at påvirke den positive og alsidige udvikling, Copenhagen Phil er midt i.