Copenhagen Phil

Laura Aaberg Kærn
Luk

Laura Aaberg Kærn

Jeg blev født dagen efter Østtimors uafhængigheds­erklæring fra Portugal og samme år som Tiger Woods, David Beckham og Jamie Oliver kom til verden. Violin­karrieren skød jeg i gang med en køkkenrulle limet til en cigarkasse i venstre hånd og en pind i højre, for jeg ønskede mig brændende at spille violin ligesom min storesøster. Da jeg omsider blev tre år, fik jeg ende­lig en rigtig violin og blev et ægte Suzuki­barn.

Efter gymnasiet fortsatte jeg på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Elisabeth Zeuthen Schneider, og senere generede jeg professor Jens Ellermann med mit spil på Hochschule für Musik und Theater i Hann­over.

I 2002 lukkede 2. violingruppen mig ind i Copenhagen Phil. Jeg havde dog et halvt års sviptur til Odense Symfoniorkester, men savnede Wladek og tøserne i København, hvor jeg bor. Fra 2007 har jeg så prøvet lykken i vores orkesters 1. violingruppe.

Mit yndlingsværk er mit eget Op. 1 (et meget sprud­lende værk, der går i vuggestue). Jeg elsker at spille kammermusik, men holder også meget af at spille en let Beethoven og en fed Mahler symfoni. Mine ønsker for orkestrets fremtid er at spille fantastiske koncerter i fyldte sale med vores dejlige publikum.