Copenhagen Phil

Tjelle Malte Kjelåke Leth
Luk

Tjelle Malte Kjelåke Leth

Jeg er født i 1960 i Helsingborg og bor i Valby.

Som 9årig medvirkede jeg med min skoleklasse til en kirkekoncert med den svenske trompetist, Arne Lam­berth. Jeg blev så fascineret af lyden fra hans trompet, at jeg overtalte min bedstefar til at hjælpe mig med at købe min første trompet. Det lykkedes, og den første undervisning fik jeg samme sommer af mand­en, der solgte mig trompeten – jeg kan huske, han forlangte 25 kr. for en time. Senere begyndte jeg i den kommunale musikskole i Helsingborg og fik under­visning af Christer Wåhlstedt fra Helsingborgs Symfoniorkester.

Jeg fik min postgraduate eksamen i 1981 fra Royal College of Music i London og Diplomeksamen i 1983 fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvorfra jeg i 1985 også fik en Statsprøvet Musikpædagogisk Eksamen. Herudover har jeg suppleret med privatstudier hos Bo Nilsson i Malmø samt i Los Angeles og New York hos bl.a. Malcolm McNab, Chalie Davies, Tony Plog, Roger Ingram, W. Vacciano og Ray Mase.

I 1992 blev jeg ansat her i orkestret, hvor jeg i 1995 blev solotrompetist. Jeg har også været medlem af Athelas Sinfonietta og ansat i Tivolis Bigband.

Jeg håber, vi fortsætter med at spille et så varieret repertoire, som vi gør i dag, og at jeg sammen med orkestret fortsætter med at udvikle mig.