Copenhagen Phil

Kirsten Waaben
Luk

Kirsten Waaben

Jeg er født i 1956 i Sorgenfri og bor på Frederiksberg med min mand, to hjemmeboende børn og én hund.

Jeg startede som fire-årig med at spille blokfløjte og klaver hos den ’lokale’: Irene Skovgaard i en gammel villa fyldt med P.C. Skovgaard og Niels Skovgaards malerier. Som 12årig fik jeg en violin i julegave købt hos en marskandiser på Lyngby Hovedgade.

Jeg har fået undervisning af en meget ung Peter Fabri­cius (orkestrets bratschist), som kunne sætte fut i mig! Senere fulgte Konservatoriet hos Endre Wolf og Ch. Senderovitz. Men mest har jeg lært af Boris Sam­sing, som jeg fik privatundervisning af.

I 1982 vandt jeg en konkurrence i Malmø Symfoniorkes­ter, hvor jeg sad et år i 2. violingruppen. I 1987 gik turen til Copenhagen Phil, hvor jeg i 1992 vandt en kon­kurrence i primogruppen.

Jeg kan lide at spille alt! Dog savner jeg værker med kor og orkester – men jeg bliver ’høj’ af Lan Shuis Beethoven symfonier. Og jeg vil gerne opleve Skrjabins Poeme L`ekstase med det helt store orkester.

Jeg har allerede oplevet det meste, man kan ønske sig som musiker. Men mine mål er at være med til at fastholde os som et spændende orkester, man ikke kommer uden om – og fast­holde den fantastiske stemning arbejdspladsen indeholder, musisk som menneskeligt.