Copenhagen Phil

Kathryn Ridley
Luk

Kathryn Ridley

Jeg er stolt over at være født på Idus Martius: Datoen, hvor en spåmands advarsler gik i opfyldelse, og Julius Caesar blev dræbt. To tusind år senere, i 1969, havde min mor ikke en spåkone til at advare hende om, at min tvillingesøster og jeg ville komme til verden før tid – det skete, mens hun var ved at gøre rent i Essex, England.

Jeg begyndte at spille violin som 6årig – desværre ikke af musikalske årsager, men fordi jeg ville være bedre end min søster. Men hun havde spillet i nogle år og var naturligvis bedst. Derfor begyndte jeg at spil­le bratsch, da jeg var 9 år og tilsluttede mig det lokale ungdomsorkester, som virkelig tændte min gnist.

Jeg blev medlem af National Youth Orchestra of Great Britain og studerede derefter på Guildhall School of Music and Drama først hos Graeme Scott og derefter David Takeno – et vidunderligt, inspirerende menneske og lærer.

I 1993 flyttede jeg fra London til Aalborg Symfoni­orkester, men halvandet år senere gik turen til Køben­havn og til Copenhagen Phil, hvor jeg vandt 2. solo bratsch-stillingen.

Jeg synes, det ville være fantastisk at se koncert-salen fyldt med både yngre og ældre publikummer. Jeg har selv haft mulighed for at nyde musik både inden- og udenfor koncertsalen, og det vil jeg gerne give videre til andre børn.