Copenhagen Phil

Karen Lassen
Luk

Karen Lassen

Jeg er født i 1954 og bor i København.

Jeg blev som 17årig inspireret af mine søstre til at spille klassisk musik. Jeg ønskede at spille cello, men var for gammel til et strygeinstrument, så min søster spillede nogle plader for mig – og jeg tabte mit hjerte til fagottens bløde dybe lyd.

Min første lærer var Peter Busch fra Copenhagen Phil. Han solgte mig en brugt Adler fagot for 3000 kr. Herefter fik jeg professor Aage Bredal som lærer – også da jeg i 1974 startede på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. I 1976 vandt jeg en plads i DR SymfoniOrkestret, men gjorde sideløbende min konservatorieuddannelse færdig med Diplomeksamen i 1979 hos Peter Bastian. I 1982 vandt jeg solostil­lingen i vores orkester – den plads jeg stadig sidder på.

Jeg har bl.a. været medlem af kammerensemblerne Da Camera, Trio Devienne, Trio Montana, kvartet med Melnik trioen og Københavns Blæserkvintet. Og så har jeg været medlem af Jeunesses Musicales’ Verdens-orkester i Canada i 1976 samt Korea og Japan i 1977. Jeg modtog Jacob Gades Legat i 1978, Copenhagen Phils Venneforenings pris i 2008 samt Sydbanks Musikpris i 2010.

Det er vigtigt for mig at spille så godt som muligt og udbrede kendskabet til den klassiske musik for der­igennem at være med til at bevare så vigtig en del af vores kultur.