Copenhagen Phil

Johan Åhnberg
Luk

Johan Åhnberg

Jeg er født i 1969 og bor i Malmø.

I min barndomsby Nora i Sverige var der en meget aktiv musikskole. Da jeg gik i 4. klasse, kom musiklærerne på besøg på min skole, og vi fik lov til at spille på alle instrumenter. Jeg havde på forhånd besluttet at spille basun, men messinglæreren syntes, jeg havde nemt ved at få en god lyd i hornet, så han bildte mig ind, at mine arme var for korte til basun – at jeg måtte starte på horn og skifte til basun, når jeg blev større. Det skifte blev heldigvis aldrig til noget.

Jeg begyndte min musikuddannelse i 1988 ved Musikhøj­skolen i Stockholm. I sæson 1990-91 havde jeg et stu-dieophold og assisterede som solohornist i Trondheim Symfoniorkester. I 1992 vandt jeg en dybdehornsstil­ling i Royal Stockholm Philharmonic Orchestra. Her var jeg ansat indtil år 2000, men havde i perioder orlov for at assistere som solo­hornist ved Operaen i Stockholm. I 2000 blev jeg ansat her i orkestret.

Som hornist lægger store romantiske værker af Richard Strauss og Gustav Mahler mig varmt om hjertet, men jeg er også stor fan af Hector Berlioz. I Copenhagen Phil spiller vi hele repertoiret lige fra symfonier, ope­raer, balletter m.m., og det håber jeg, vi bliver ved med.