Copenhagen Phil

Jesper Helmuth Madsen
Luk

Jesper Helmuth Madsen

Jeg er født i 1957 og bor i København Nordvest.

Jeg begyndte at spille klarinet i Odense Skoleorkester i 1967, men skiftede i starten af 70erne til tenorsax og spillede i en årrække i diverse lokale amatørjazz­orkestre og bigbands. I midten af 70erne fandt jeg klarinetten frem igen og blev optaget på Det Fynske Musikkonservatorium fra 1976-80 hos Jens Schou. I 1980 gik turen til Guildhall School of Music and Drama i London hos Yona Ettlinger og Antony Pay, hvorfra jeg afsluttede med Diplom i 1982. Endelig har jeg spillet hos Guy Deplus i Paris, Larry Combs i Chicago samt Fred Ormand i Ann Arbor, USA.

Siden 1983 har jeg været en del af Copenhagen Phil. Sideløbende har jeg været aktiv som kammer­musiker i Den Skandinaviske Blæserkvintet og siden 1987 medlem af Den Danske Blæseroktet. I årenes løb har jeg assisteret i flere orkestre særligt Det Kgl. Kapel.

Mine ønsker for orkestret er, at den udstukne kurs følges op, så orkestrets kvalitet forbedres år for år – og jeg ønsker, at vi formår at tiltrække et ungt publikum og samtidig fastholde det eksisterende. Al-sidighed og kvalitet er for mig nøgleordene til frem­tidens repertoire, som bør spænde vidt fra gammelt til nyt.