Copenhagen Phil

Jeanine Bick Markley
Luk

Jeanine Bick Markley

Jeg er født i Columbus, Ohio (USA) og er opvokset i Midtvesten, USA, i nemlig St. Louis, Missouri. Jeg startede med at spille vio­lin med Suzuki metoden, da jeg var 5 år og begyndte på klavertimer hos min mor som 7årig.

Jeg ønskede at se mere af verden og flyttede derfor fra min hjemby til USAs østkyst, Connecticut, for at tage min bachelor på University of Hartford/the Hartt School of Music, som jeg færdiggjorde i 2005. Som en del af bachelorgraden fik jeg mulighed for at studere i Tysk­land på Musikhochschule Mannheim. Bagefter fort­satte mit eventyr med en kandidatgrad på Uni­ver­si­ty of Michigan – Ann Arbor, et Fulbright legat til at stu­de­re et år på Sibelius Akademiet i Helsinki og et år som Violin Fellow i New World Symphony (Miami Beach, Florida). 

Jeg har tidligere været medlem af Ann Arbor Symphony (USA), kontraktansat i Det Finske Radiosymfoniorkester (FRSO) samt har været freelance hos New Haven Symphony (USA) og Athelas Sinfonietta (DK). Jeg har også været meget glad for at spille på nogle rigtig inspirerende sommerfestivaler, bl.a. hos Boston Symphony’s Tangle­wood Music Center (to dejlige sommre), Spoleto Fes­ti­val USA, Britten-Pears Young Artist Programme i Al­de­burgh i England, Banff Centre og Castleton Fes­ti­val med Lorin Maazel. 

Mine nuværende ikke-musikalske interesser er at for­bed­re mine danske og tyske sprogfærdigheder, at dyr­ke forskellige slags sport og at udforske alle Kø­ben­havns cafeer og restauranter med mine venner.

For Copenhagen Phils fremtid håber jeg, at vi tager vores nuværende momentum og fortsætter med at forbedre orkestrets kvalitet, mens vi samtidig laver inte­res­san­te projekter, der tiltrækker et nyt publikum.