Copenhagen Phil

Jakob Keiding
Luk

Jakob Keiding

Jeg er født i 1965 og bor i Vanløse.

Jeg startede med at spille trompet, men en dag kom lederen på min musikskole og gav mig et valdhorn med hjem, som han syntes, jeg skulle prøve. Jeg har spil­let horn lige siden – det var i 1975.

Jeg har studeret på Det Kgl. Danske Musikkonservato­rium fra 1983-85 og i Wien på Hochschule für Musik fra 1985-86. Inden jeg blev ansat i Copenhagen Phil var jeg to år i DR SymfoniOrkestret og tre år i Østrigs Radio Symfoniorkester i Wien. Siden 1993 har jeg været solohornist her i orkestret. Jeg har spillet solohorn i EU-ungdomsorkester, Operaen i Lyon, Göteborgs Symfo­niker og Sinfonieorchester des Bayerischen Rundfunks og i forskellige udenlandske festivalorkestre. Jeg har også spillet meget kammermusik – de seneste år med Den Danske Blæseroktet og Den Danske Horntrio.

I 1987 fik jeg Jacob Gades Legat, vandt i 1994 Nordisk Valdhorn-konkurrence i Finland og i 2008 fik jeg Syd­banks Musikpris. Siden 2003 har jeg undervist på Musikkonservatoriet i Århus.

Mit store ønske for Copenhagen Phil er, at vi må fort-sætte den fantastiske udvikling, som er i gang nu. Derigennem kan vi markere os internationalt OG levere endnu bedre koncerter for vores publikum!