Copenhagen Phil

Helene M-A Bordonaro
Luk

Helene M-A Bordonaro

Med stor fornøjelse hørte jeg som 11årig Brahms vio­linkoncert med Anne-Sophie Mutter! Kort tid efter fik jeg min første violin og begyndte at modtage violin­undervisning på Det Danske Suzuki Institut. I 1993 begyndte jeg på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor jeg studerede violin hos Elisabeth Zeuten Schneider.

Efter fjerde år på Konservatoriet gik turen med min kære violin af Gustav Bernadel til USA for at studere på San Francisco Conservatory of Music. Her var jeg heldig at studere solo violin hos Camilla Wicks og orkesterstemmer hos Zoya Leybin fra San Francisco Symphony. Det var så udbytterigt, at jeg efter afslut­tet diplomeksamen tog tilbage for at studere endnu et år og samtidig arbejde i San Francisco Opera Orche­stra og Santa Rosa Symphony.

I 1999 flyttede jeg tilbage til Danmark og efter en periode i DR SymfoniOrkestret, spillede jeg mig med Brahms violinkoncert til ansættelse i Copenhagen Phil i 2000. I dag cykler jeg dagligt glad på arbejde fra mit hjem med min amerikanske mand og tre børn i Valby til dejlige orkesterprøver og koncerter med vores orkester.