Copenhagen Phil

Harry Teahan
Luk

Harry Teahan

Jeg er født i 1960 i Holyoke, Massachusetts, USA.

Min store interesse for klassisk musik opstod, mens jeg studerede på Phillips Exeter Academy. Her spillede jeg i orkesteret og lyttede med hovedtelefon til de store Bruckner symfonier under dynen efter sengetid. Efter Exeter kom jeg til Dartmouth College og fik min B.A. med high distinction i religion og filosofi. Det kom som et chok for mine forældre, da jeg som 21årig fortalte dem, at jeg ville være paukist i stedet for at fortsætte som fx jura studerende. Men de blev trøs-tet af min ældste brors kommentar: ”Det kunne være meget værre: Han kunne være blevet popmusiker."

Jeg søgte ind på Manhattan School of Music hos en af USA’s få pauke guruer: Fred Hinger. Vi havde fem pragtfulde år sammen og sluttede med i fællesskab at bygge det sæt kabel pauker, som jeg stadig spiller på. I 1989 fik jeg et tilbud fra Trondheim Symfoniorkes­ter, hvor jeg tidligere havde prøvespillet, og et vikariat blev til fastansættelse. Trods alle fordele ved en permanent plads i Trondheim (fem år i Norge føltes som 50 år!) var jeg henrykt over i 1994 at kom­me til København og Copenhagen Phil. Og det er jeg stadig.

Mit ønskerepertoire er Mahler #2, 6 og 7, Stenhammar #2 og Serenade i F, Elgar #2 og Manfred Symfoni. Mine visioner for orkestret er en udvidelse af repertoiret.