Copenhagen Phil

Gorm Hovaldt
Luk

Gorm Hovaldt

Jeg er født i 1956 og bor i dag i Allerød.

Allerede som fem-årig begyndte jeg at spille trompet og modtog undervisning af min far, Knud Hovaldt i perioden 1964 – 1975. I 1974 blev jeg tildelt Jacob Gades legat, og i 1976 studerede jeg første gang hos solo­trompetist Adolph Herseth fra Chicago Symphony Orchestra. Studierne fortsatte i 1977 i Frankrig hos Maurice André.

Jeg afsluttede mine studier med første del af Musik­videnskab på Københavns Universitet og blev i 1982 Statsprøvet Musikpædagog fra Det Kgl. Danske Musikkon­servatorium med bl.a. solotrompetist Ole Andersen som lærer. Fra 1979–1986 var jeg ansat i Den kgl. Livgar­des Musikkorps, hvorefter jeg fik ansættelse i Copenhagen Phil.

Jeg har været solist med alle symfoniorkestre i Dan­mark og været på utallige turneer. Største oplevelser som solist må være Alaska, Kirkisien, Bulgarien og Riga Domkirke.

Mine ønsker for orkestret er, at vi bliver ved med at spille koncerter på et meget højt niveau og kan til­trække et stort publikum – også uden for København. Og jeg håber, vi vil spille store romantiske værker som Mahler og Bruckner.